Чинники, які можуть викликати денатурацію білків
Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається
Білки - це полімери, мономерами яких є вуглеводи
Білки складаються з:
Денатурація - це:
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки:
До нітрогеновмісних сполук належать:
Позначте речовину, яка належить до білків
Що відбувається з білком при дії концентрованих кислот?
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
Укажіть характерну ознаку лужного розчину білка з купрум (ІІ) сульфатом
Амінокислоти та білки містять такі елементи
Амінокислоти проявляють властивасті
Формула аміноетанової кислоти:
Позначте тип амінокислот, що входять до складу білків
З наведеного переліку виберіть правильні твердження.
Визначте 2 правильні відповіді.
У реакцію поліконденсації вступило 4 амінокислоти. При цьому вийшов:
Амфотерність амінокислот пояснюється наявністю в їх будові:
Які амінокислоти називаються замінними:
Пептидний зв'язок утворюється між:
Білки, що мають форму клубка, називають:
Прикладами денатураціі білків є:
Білкову природу мають:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома