Виберіть функціональні групи амінокислот.
Виберіть загальну формулу амінокислот.
Позначте формулу аміноетанової кислоти.
Вкажіть ознаки, що характеризують амінокислоти.
Виберіть назви функціональних груп амінокислот.
Укажіть характер середовища водного розчину аміноетанової кислоти.
Укажіть амінокислоти, які входять до складу молекул білків.
Позначте назву хімічного зв'язку, яким утворюються білкові структури.
Позначте групу атомів, що має назву пептидний зв'язок.
Виберіть число, яке відповідає кількості рівнів структурної організації білків.
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок виникнення якого утворюється вторинна структура білка.
Оберіть ознаку ксантопротеїнової реакції білка (з концентрованною нітратною кислотою при нагріванні).
Оберіть ознаку біуретової реакції білка (зі свіжодобутим купрум(ІІ) гідроксидом).
Укажіть правильне закінчення твердження: реакція білка з концентрованою нітратною кислотою доводить, що ...
Укажіть правильне закінчення твердження: реакції білка зі свіжодобутим купрум(ІІ) гідроксидом доводять, що ...
Що являє собою білок?
Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це…
Вкажіть, які властивості проявляють амінокислоти?
Вкажіть, що є продуктами гідролізу білків?
Вкажіть, як називається необоротне осадження білка?
4.Позначте реакцію характерну для амінокислот:
Позначте реакцію характерну для білків:
Кислотні властивості амінокислот обумовлені наявністю в них :
Пептидний зв’ язок утворюється внаслідок :
Незамінні амінокислоти:
Укажіть характеристики білків:
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Позначте , дія якого з наведених факторів викликає оборотну денатурацію білка:
Амфотерність - це властивість сполуки утворювати солі при взаємодії:
Амінокислоти проявлюють властивості
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома