Апарати інфрачервоного і надвисокочастотного нагрівання кулінарних виробів

Додано: 26 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 92 рази
30 запитань
Запитання 1

Які теплогенеруючі пристрої використані в електричному жарочному апараті для випікання млинцевих заготовок?

варіанти відповідей

СЕНи, ТЕНи

Закриті електронагрівачі

Кварцеві інфрачервоні випромінювачі, ТЕНи

Газовий пальник

Запитання 2

Яка зона фритюрниці у робочій камері має температуру 80 – 900С ?

варіанти відповідей

«Холодна» зона

«Гаряча зона»

«Робоча зона»

«Середня» зона

Запитання 3

Який пристрій забезпечує підтримування температурного режиму нагрівання жиру у фритюрницях?

варіанти відповідей

Реле.

Електроконтактним манометром.

ТЕН.

Клапаном- турбінкою.

Запитання 4

Вкажіть співвідношення жиру та продукту при смаженні у фритюрницях.

варіанти відповідей

2:1

4:1

1:1

3:1

Запитання 5

Виберіть породи дерев, що використовуються в шашличних печах:

варіанти відповідей

Яблуня, ялина.

Яблуня, вишня.

Кедр, вишня.

Сосна, яблуня, вишня

Запитання 6

Який з перерахованих теплових апаратів має рівномірний розподіл температури всередині робочої камери? 

варіанти відповідей

Жарильна шафа.

Пароконвейкійна шафа

Пекарська шафа.

Мікрохвильова піч.

Запитання 7

Який пристрій генерує енергію надвисоких частот в НВЧ апаратах ?

варіанти відповідей

ІЧ-випромінювач

Індукційний тепло генеруючий пристрій

Магнетрон.

Відкритий тепло генеруючий пристрій 

Запитання 8

У яких шафах готують кулінарні вироби об’ємним прогріванням продуктів?

варіанти відповідей

НВЧ-шафах.

Жарильна шафа.

Пароконвейкійна шафа

Пекарська шафа.

Запитання 9

Чим відрізняються конвекційні шафи від звичайних? 

варіанти відповідей

Термогенеруючими пристроями

Наявністю вентилятора

Відсутністю вентилятора

Наявністю парогенератора

Запитання 10

Який посуд використовують для теплового обробляння у НВЧапаратах?

варіанти відповідей

Сталь, алюміній, дерево

Сталь, алюміній, мідь

Скло, кераміка, сталь

Скло, кераміка, папір

Запитання 11

Який спосіб нагрівання продуктів здійснюється потоком ІЧвипромінювання?

варіанти відповідей

Радіаційний

Об’ємний

Комбінований

Конвекційний

Запитання 12

Скільки часу потрібно для приготування шашлику у шашличній?

варіанти відповідей

2-3 хв.

5-10 хв

15-25 хв

45-55 хв. 

Запитання 13

Які грилі призначені для смаження та запікання м'яса, риби, сиру, овочів, яєць, розігрівання сандвічів? 

варіанти відповідей

Гриль електричний ГЗР-1.

Гриль електричний ГЗР-2

Грилі для риби.

Контактні.

Запитання 14

Які грилі призначені для приготування стейків, біфштексів, люля-кебаб, мисливських ковбасок, овочів тощо? 

варіанти відповідей

Гриль електричний ГЗР-1

Гриль з вулканічною лавою електричний

Контактний гриль

Гриль для риби

Запитання 15

Як обігрівається робоча камера пароконвектомату?

варіанти відповідей

Газовим пальником

ТЕПами

Гарячою водою

Гарячим газом 

Запитання 16

У пароконвектоматах режим "приготування при низьких температурах» дозволяє. . . . 

варіанти відповідей

Смажити вироби при температурі 120... 150 °С

Готувати дієтичні страви з максимальним збереженням усіх харчових речовин при температурах 30.. .90 °С

Тушкувати страви при температурі 130... 150°С

Усі відповіді правильні

Запитання 17

До апаратів НВЧ-нагрівання відносять . . . .

варіанти відповідей

Грилі

Шашличні

Мікрохвильові пічі

Пароконвектомати

Запитання 18

У НВЧ-апаратах перетворює електричну енергію в енергію електромагнітного поля надвисоких частот . . . .

варіанти відповідей

Магнетрон

Радіатор

Компресор

Конденсатор

Запитання 19

Готовий продукт можна виймати з мікрохвильової печі лише тоді, коли . . . .

варіанти відповідей

Апарат закінчив процес приготування (розігрівання, розморожування) і загорілася червона лампочка;

За бажанням

Натиснувши кнопку "Вкл."

Натиснувши кнопку "Вим" 

Запитання 20

Яке призначення в пароконвектоматі режиму "регенерація "? 

варіанти відповідей

Тушкування при температурі 130 ... 135°С.

Приготування дієтичних страв при температурах 30..90°С

Розігрівання раніше приготовлених страв і тарілок із порційними стравами

Приготування їжі з високоточним дотриманням температурних режимів за допомогою спеціального щупа з датчиком.

Запитання 21

Які основні температурні режими пароконвектоматів?

варіанти відповідей

"Пар", "Пароконвекція", "Конвекція".

"Приготування при високих температурах”

"Приготування при високому тиску та низькій температурі"

Усі відповіді правильні.

Запитання 22

Яке призначення автореверсу центробіжних вентиляторів парокпвектомату?

варіанти відповідей

Забезпечення рівномірного температурного поля в камері.

Доведення до готовності страв при низьких температурних режимах.

Забезпечення щадного тушкування при температурі 0...99°С.

Забезпечення режиму "регенерація". 

Запитання 23

Пароконвектомати мають високий ККД, внаслідок чого зменшуються витрати електроенергії на…

варіанти відповідей

60 %

50 %

40 %

30 %

Запитання 24

Пароконвектомати мають високий ККД, внаслідок чого економія води понад…

варіанти відповідей

10 %

20%

30 %

40 % 

Запитання 25

Укажіть основні частини мікрохвильової печі

варіанти відповідей

Корпус, робоча камера, магнетрон зі хвиле відвідною системою, вентилятор для охолодження магнетрона та обдування робочої камери, термовимикач, блок управління та введення інформації

Корпус, робоча камера, магнетрон, електроконтактний термометр, термобалон з терморегулятором, нагрівальний елемент, механізм обертання, блок управління

Корпус, робоча камера, магнетрон, камера згорання, маховик, термобалон із терморегулятором, механізм обертання, блок управління

Корпус, робоча камера, магнетрон, "холодна зона", дверцята, патрон терморегулятора, нагрівальний елемент, блок управління

Запитання 26

У момент установки режиму роботи мікрохвильової печі вентилятор не включився. Чи можна працювати з мікрохвильовою піччю?

варіанти відповідей

Можна працювати через 15 хв. після включення печі

Не можна працювати

Можна працювати через 5 хв. після включення печі

Усі відповіді правильні

Запитання 27

Як запікається тушка курки в грилі "Командор"? 

варіанти відповідей

На спеціальній решітці

На шампур

На піддоні

У спеціальній формі

Запитання 28

Які продукти можна запікати в грилі ГЭР-1?

варіанти відповідей

Пиріжки

Хлібобулочні вироби

Запіканки

Рибу

Запитання 29

Як підготувати рибу для смаження в грилі?

варіанти відповідей

Свіжу очищену рибу маринують, витримують на холоді 30-40 хв., обсушують

Свіжу рибу чистять, потрошать, миють

Свіжу рибу потрошать, миють

Усі відповіді правильні

Запитання 30

Які грилі призначені для приготування стейків, біфштексів, люля-кебаб, мисливських ковбасок, овочів тощо?

варіанти відповідей

Гриль електричний ГЭР-1.

Гриль з вулканічною лавою електричний

Контактний гриль

Гриль для риби

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест