Укажіть групу сполук, до яких належать білки:
Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2
(NaOH і CuSО4):
Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:
Вкажіть, для якої структури білка характерна певна послідовність α-амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюзі:
Для якої структури білка характерний ланцюг, що згортається в клубок, підтримується дисульфідними містками –S-S- , водневими, гідрофобними та йонними взаємодіями.
Вкажіть, яка реакція відбувається при варінні, жаренні м’яса, риби, яєць?
Вкажіть, який білок виконує в організмі регуляторну функцію?
Вкажіть хімічні чинники, що викликають денатурацію білків?
Гідроліз – це:
Вкажіть характеристики такого білка, як мальтаза:
Під час розпаду одного граму білка виділяється
Вкажіть реакції, характерні для білків
До складу білків входять:
Виявити білки можна за допомогою;
Вчений, який був нагороджений премією за розшифровку гормону інсуліну:
Мономерами білків є:
Первинна структура білка запеспечується зв'язком:
Амфотерні властивості білків обумовлені наявністю таких груп:
Виберіть твердження,що характерізують білки:
Білки в організмах не виконують функції
Виберіть правильні твердження:
Оберіть продукти багаті на білок:
Масові частки елементів в аміні: Карбону 61,02%, Гідрогену 15,25% і Нітроген. Густина пари за вуглекислим газом становить 1,342. Визначте формулу речовини.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома