Білки – поліпептиди, які складаються із фрагментів молекул:
До складу молекули білка входять залишки:
Укажіть характеристики білків:
Первинна структура білка – це:
Білки в організмах не виконують функції (кілька відповідей):
Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:
Внаслідок якого процесу білки розкладаються на вихідні альфа-амінокислоти?
Денатурація білка може відбуватися при:
Взаємодія концентрованої нітратної кислоти з розчином білка при нагріванні.
Реакція характерна для ароматичних кілецьу складі білків із ( жовтим забарвленням). Вкажіть назву реакції -
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Амінокислоти сполучені за допомогою зв'язку
Просторова глобула характерна для
Ферментативна функція білка -
Виявити білки в органічних речовинах можна за допомогою
Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2
(NaOH і CuSО4):
Які білки відповідають за транспортування кисню
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома