Вкажіть напівструктурну формулу амінокислоти:
Вкажіть назву органічної сполуки, що виявляє амфотерні властивості:
Під первинною структурою білка розуміють:
Серед переліку назв кислот виберіть органічні кислоти:
Визначити схему реакції яка не зможе відбуватися:
Вкажіть формулу органічної речовини, яка належить до ароматичних амінів:
Вкажіть назву органічної кислоти, яка належить до амінокислот:
Вкажіть назву речовини, при взаємодії з якою аміноетанова кислота виявляє кислотні властивості:
Вкажіть назву органічної сполуки, що виявляє амфотерні властивості:
Вкажіть назву речовини, при взаємодії з якою аміноетанова кислота виявляє основні властивості:
Вкажіть невідому речовину Х у такій схемі перетворень:
метан → ацетилен → бензен → Х → анілін
Вкажіть невідому речовину Х2 у схемі перетворень:
CH3COOH + Br2 → X1 + NH3 → X2
Укажіть чинники, що можуть викликати денатурацію білка:
Денатуралізація білка − це процес руйнування:
Взаємодія концентрованої нітратної кислоти з розчином білка при нагріванні.
Реакція характерна для ароматичних кілецьу складі білків із ( жовтим забарвленням).
Вкажіть назву реакції -
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Укажіть характеристики білків:
Білки в організмах не виконують функції (кілька відповідей):
Укажіть білки, що є гормонами:
Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:
Додавши свіжоприготовлений осад купрум(ІІ) гідроксиду в лужному середовищі до білка , пройде реакція, яку називають:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома