Виберіть правильне твердження, що стосується амінокислот.
Структурною одиницею білків є:
Вторинна структура білкових молекул це-
За участю яких речовин відбувається гідроліз білків у клітинах організму?
Що відбувається з білком під час смаження яєчні?
Розташуйте у порядку ускладнення (від найпростішого до найскладнішого) рівні структурної організації білків.
А) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок;
Б) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
В) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
Г) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною).
Укажіть назву хімічного зв'язку, яким утворюються білкові структури.
Укажіть групу атомів, що має назву пептидна (амідна) група.
Укажіть кількість рівнів структурної організації білків.
Укажіть характеристики білків:
Пептидний зв’ язок утворюється внаслідок :
Укажіть реакцію, характерну для білків:
Укажіть ознаку ксантопротеїнової реакції білка (з концентрованною нітратною кислотою при нагріванні).
Укажіть ознаку біуретової реакції білка (зі свіжодобутим купрум(ІІ) гідроксидом).
Укажіть правильне закінчення твердження: реакції білка зі свіжодобутим купрум(ІІ) гідроксидом доводять, що ...
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Укажіть назву процесу необоротного осадження білка
Вкажіть правильні твердження
Оберіть функції білків в організмі людини:
Що таке білки?
Позначте, скільки α- амінокислот входить до складу білків та є незамінними:
Масова частка елементу Карбону (%) в гліцині відповідно становить:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома