Білки

Додано: 18 квітня
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Білки
13 запитань
Запитання 1

Вкажіть скільки амінокислот приймає участь у синтезі білків організму людини

варіанти відповідей

19

20

21

22

Запитання 2

Вкажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні

варіанти відповідей

денатурація

ренатурація

деструкція

хлорування

Запитання 3

БІЛКИ - ЦЕ

варіанти відповідей

 природні низькомолекулярні сполуки

штучні волокна

синтетичні волокна

природні високомолекулярні сполуки

Запитання 4

Білки - високомолекулярні нітрогеновмісні полімери, мономерами яких є:

варіанти відповідей

нуклеотиди

гліцерин і жирні кислоти

амінокислоти

 глюкоза

Запитання 5

Яка структура білкової молекули утворена поліпептидною спіраллю, скрученою в глобулу?

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 6

Оберіть функції білків у живих організмах

варіанти відповідей

Структуна

Енергетична

Захисна

Рецепторна

Транспортна

Скоротлива

Запитання 7

Вкажіть четвертинну структуру білка

варіанти відповідей
Запитання 8

Вкажіть третинну структуру білка

варіанти відповідей
Запитання 9

Білки можуть мати структуру

варіанти відповідей

Первинну

Вторинну

Третинну

Четвертинну

Запитання 10

Позначте первинну структуру білка

варіанти відповідей
Запитання 11

Вкажіть, що являє собою первинна структура білка:

варіанти відповідей

Глобула

Ланцюг амінокислот

Суперспіраль

Спіраль

Запитання 12

Вкажіть, що являє собою третинна структура білка:

варіанти відповідей

Спіраль

Глобула

Скупчення кількох глобул

Ланцюг амінокислот

Запитання 13

Які фактори викликають порушення природної труктури білка?

варіанти відповідей

нагрівання;

дія сильних основ і кислот, концентровані солі, важкі метали;

опромінення;

органічні розчинники;

усі перелічені.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест