Укажіть групу сполук, до яких належать білки:
Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2
(NaOH і CuSО4):
Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:
Вкажіть, для якої структури білка характерна певна послідовність α-амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюзі:
Для якої структури білка характерний ланцюг, що згортається в клубок, підтримується дисульфідними містками –S-S- , водневими, гідрофобними та йонними взаємодіями.
Вкажіть, яка реакція відбувається при варінні, жаренні м’яса, риби, яєць?
Вкажіть, який білок виконує в організмі регуляторну функцію?
Вкажіть хімічні чинники, що викликають денатурацію білків?
Гідроліз – це:
Вкажіть характеристики такого білка, як мальтаза:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома