Білки

Додано: 1 травня 2019
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 596 разів
10 запитань
Запитання 1

Укажіть групу сполук, до яких належать білки:

варіанти відповідей

Мономери;

Природні полімери; 

Амінокислоти;

Синтетичні полімери, яких не існує в природі.

Запитання 2

Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2

 (NaOH і CuSО4):

 

варіанти відповідей
Запитання 3

 Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:

варіанти відповідей
Запитання 4

Вкажіть, для якої структури білка характерна певна послідовність α-амінокислотних залишків у поліпептидному ланцюзі:

варіанти відповідей
Запитання 5

Для якої структури білка характерний ланцюг, що згортається в клубок, підтримується дисульфідними містками –S-S- , водневими, гідрофобними та йонними взаємодіями.

варіанти відповідей
Запитання 6

Вкажіть, яка реакція відбувається при варінні, жаренні м’яса, риби, яєць?

варіанти відповідей

гідроліз

денатурація

гідрування

ренатурація

Запитання 7

Вкажіть, який білок виконує в організмі регуляторну функцію?

варіанти відповідей

актин

ферменти

колаген

гормони

Запитання 8

Вкажіть хімічні чинники, що викликають денатурацію білків?

варіанти відповідей

ультрафіолетове, рентгенівське, радіоактивне опромінення

отрути рослинного і тваринного  походження

сполуки важких металів

високі t

Запитання 9

Гідроліз – це:

   

 

варіанти відповідей

Розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти під дією кислот або ферментів;

Процес розчинення білків у воді;

Розщеплення білків під дією мікроорганізмів до Н2S, NH3 , тощо;

Процес зсідання білків.

Запитання 10

Вкажіть характеристики такого білка, як мальтаза:

варіанти відповідей

Виконує будівельну функцію;

Створюють запас поживних речовин;

Виконує каталітичну функцію;

Прискорюють хімічні реакції в організмі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест