Під час взаємодії білків з лужним розчином купрум(ІІ) сульфату з'являється фіолетове забарвлення. Ця реакція має назву:
Що являє собою білок?
Денатурація білка - це процес руйнування:
Залишки амінокислот у білках сполучені зв`язками:
Продуктами гідролізу білка є:
Пригадайте приготування білкових продуктів: яєчні, смаження риби, м яса. Це приклади явища:
Білки фібриногени і тромбіни беруть участь у згортанні крові. Яка функція білків характеризує цей процес?
Проаналізуйте опис органічної сполуки: «Високомолекулярний біополімер, мономерами якого є залишки амінокислот, що між собою сполучені пептидним зв’язком». Вона належить до
Розрізняють структури білка:
Білки фібриногени і тромбіни беруть участь у згортанні крові. Яка функція білків характеризує цей процес?
Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:
Для білків характерні властивості:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома