Білки, їх будова, властивості.

Додано: 12 квітня 2022
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 64 рази
8 запитань
Запитання 1

Білки це -..

варіанти відповідей

вуглеводи

вуглеводні

полімери

естери

Запитання 2

Поліпептидна ланцюг з певною послідовністю залишків амінокислот характеризує таку структуру білків:

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Запитання 3

Денатурація – це:

варіанти відповідей

Розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти

Добування білків з денатурованого спирту

Синтез білків з амінокислот при нагріванні

Руйнування всіх структур білка, за винятком первинної, що  призводить до втрати ним біологічної активності

Запитання 4

Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2

варіанти відповідей

Поява запаху

Утворення розчину фіолетового забарвлення

Утворення розчину жовтого кольору

Утворення білого осаду

Запитання 5

Укажіть якісну реакцію на виявлення пептидного зв'язку в структурі білка:

варіанти відповідей

реакція з амоніачним розчином оксиду аргентуму

реакція з концентрованим розчином нітратної кислоти

реакція з купрум(II)гідроксидом в лужному середовищі

реакція з сульфатною кислотою

Запитання 6

Що являється мономерами білка:

варіанти відповідей

Вуглеводні

Вуглеводи

Карбонові кислоти

Амінокислоти

Запитання 7

Якими зв'язками сполучені амінокислоти в білках:

варіанти відповідей

Водневими

Пептидними

Ковалентними

Йонними

Запитання 8

Вкажіть назву процесу руйнування первинної структури білка:

варіанти відповідей

денатурація

деструкція

гідроліз

розклад

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест