Білки це речовини, які складаються із залишків:
Атоми яких хімічних елементів входять до складу білків:
Скільки рівнів у будові поліпептидного ланцюга білка:
яку назву має просторова конфігурація білка, якщо поліпептидні ланцюги природних білків скручені в спіраль, між витками якої діють водневі зв'язки:
Яку назву має просторова конфігурація білка, якщо спіраль перетворюється у глобулу, між частинами якої утворюються ковалентні дисульфідні містки:
Білки бувають прості і складні. За данним визначенням вкажіть назву білка:
"Під час кислотного гідролізу утворюють лише α-амінокислоти (альбумін, глобулін)" :
Білки бувають прості і складні. За данним визначенням вкажіть назву білка:
"Під час гідролізу окрім α-амінокислот утворюють інші органічні та неорганічні сполуки (фосфопротеїд, хромопротеїд)" :
Яка біологічна роль білків відповідає визначенню:
(ферменти в організмі мають білкову природу)
"пепсин - фермент, який за допомогою хлоридної кислоти ,у шлунку перетравлює їжу" -
Яка біологічна роль білків відповідає визначенню:
"білок інсулін - завдяки якому підтримується певний рівень глюкозу в крові" -
Руйнування вторинної, третинної і четвертинної структур білків при нагріванні,
під дією сильних кислот, електромагнітного випромінювання.
Дайте визначення цього процесу-
Взаємодія лужного розчину білка з розчином купрум (ІІ) гідроксиду.
Реакція характерна для пептидних зв'язків із "фіолетовим забарвленням".
Вкажіть назву реакції -
Взаємодія концентрованої нітратної кислоти з розчином білка при нагріванні.
Реакція характерна для ароматичних кілецьу складі білків із ( жовтим забарвленням).
Вкажіть назву реакції -
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома