Білки як високомолекулярні сполуки

Додано: 10 травня 2023
Предмет: Хімія
Тест виконано: 80 разів
11 запитань
Запитання 1

Що входить до складу білкових молекул?

варіанти відповідей

A) Молекули α-амінокислот

B) Молекули β-амінокислот

C) Молекули γ-амінокислот

D) Молекули δ-амінокислот

Запитання 2

Який вчений першим синтезував поліпептиди?

варіанти відповідей

A) Генріх Вілгельм Воллер

B) Фрідріх Вольф

C) Еміль Фішер

D) Роберт Бойл

Запитання 3

Як визначається просторова будова молекул білків?

варіанти відповідей

A) За наявністю залишків молекул α-амінокислот

B) За наявністю залишків молекул β-амінокислот

C) За наявністю залишків молекул γ-амінокислот

D) За наявністю залишків молекул δ-амінокислот

Запитання 4

Яка властивість білків залежить від їхньої будови?

варіанти відповідей

A) Колір

B) Розмір

C) Текстура

D) Функціональні властивості

Запитання 5

Як називається структура білкової молекули, що залежить від послідовності амінокислотних залишків?

варіанти відповідей

A) Первинна структура

B) Вторинна структура

C) Третинна структура

D) Четвертинна структура

Запитання 6

Які зв'язки утворюють спіраль вторинної структури білка?

варіанти відповідей

A) Пептидні зв'язки

B) Гідроксильні зв'язки

C) Сульфідні зв'язки

D) Водневі зв'язки

Запитання 7

Що таке денатурація білків?

варіанти відповідей

a) Процес зміни структури білкової молекули під дією низьких температур

b) Процес зміни структури білкової молекули під дією високих температур

c) Процес зміни структури білкової молекули під дією високого тиску

d) Процес зміни структури білкової молекули під дією високої вологості

Запитання 8

Який процес називається денатурацією білка?

варіанти відповідей

a) Процес виникнення білка в організмі

b) Процес розщеплення білка на амінокислоти

c) Процес зміни структури білкової молекули

d) Процес утворення білкових з'єднань

Запитання 9

Які властивості втрачають білки під час денатурації?

варіанти відповідей

a) Смакові властивості

b) Біологічну активність

c) Колір

d) Твердість

Запитання 10

При якій температурі денатуруються білки?

варіанти відповідей

a) 100 °С

b) 50 °С

c) 42 °С

d) 20 °С

Запитання 11

Які реакції використовують для виявлення білків?

варіанти відповідей

a) Кислотно-лужні реакції

b) Кольорові реакції

c) Окиснювально-відновні реакції

d) Процеси гідролізу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест