Оберіть твердження, що характеризують білки.
Вчений, який довів, що білки є поліпептидами.
Послідовність сполучення амінокислотних залишків у молекулі білка зумовлює
Скручування у формі спіралі певних ділянок білка зумовлює
Утворення дисульфідних та сольових містків між ділянками полімерного ланцюга зумовлює
Структура, яку мають лише деякі білки.
Які білки мають чотири рівня структурної організації?
Втрата біологічної активності білків внаслідок руйнування вторинної і третинної структур.
Руйнування первинної структури білка, розщеплення його на амінокислоти.
Процес, що відбувається з білками під дією мікроорганізмів, внаслідок якого утворюються амоніак, сірководень, фенол та інші речовини.
Які сполуки утворюються внаслідок гідролізу білків?
За яких умов відбувається гідроліз білків?
Для аналітичного виявлення білків використовують
Яка ознака біуретової реакції?
Для здійснення біуретової реакції використовують
Поява червоно-фіолетового забарвлення білка в результаті дії купрум (ІІ) гідроксиду свідчить про наявність у структурі білка
Яка ознака ксанто-протеїнової реакції?
Для здійснення ксанто-протеїнової реакції використовують
Поява жовтого забарвлення білка в результаті дії концентрованої нітратної кислоти свідчить про наявність у структурі білка
Оберіть правильні твердження.
Денатурація білка може відбуватися під час:
Вторинна структура білка - це:
Скільки α-амінокислот входить до складу білків?
Серед переліку оберіть функції притаманні білкам:
За яких умов відбувається гідроліз білків:
Послідовність сполучення амінокислотних залишків у молекулі білка зумовлює
Утворення дисульфідних та сольових містків між ділянками полімерного ланцюга зумовлює
Оберіть продукти багаті на білок:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома