Білки.

За змістом параграфа 29 підручника П.П.Попель, Л.С.Кроикля "Хімія 10" рівень стандарту.

Додано: 21 квітня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 630 разів
18 запитань
Запитання 1

Послідовність сполучення амінокислотних залишків у молекулі білка зумовлює

варіанти відповідей

первинну структуру білка

вторинну структуру білка

третинну структуру білка

четвертинну структуру білка

Запитання 2

Скручування у формі спіралі певних ділянок білка зумовлює

варіанти відповідей

первинну структуру білка

вторинну структуру білка

третинну структуру білка

четвертинну структуру білка

Запитання 3

Утворення дисульфідних та сольових містків між ділянками полімерного ланцюга зумовлює

варіанти відповідей

первинну структуру білка

вторинну структуру білка

третинну структуру білка

четвертинну структуру білка

Запитання 4

Структура, яку мають лише деякі білки.

варіанти відповідей

Первинна

Вторинна

Третинна

Четвертинна

Запитання 5

Які білки мають чотири рівня структурної організації?

варіанти відповідей

гемоглобін

інсулін

β-кератин

фосфатізомераза

Запитання 6

Втрата біологічної активності білків внаслідок руйнування вторинної і третинної структур.

варіанти відповідей

Гідроліз білків

Розклад білків

Денатурація білків

Запитання 7

Руйнування первинної структури білка, розщеплення його на амінокислоти.

варіанти відповідей

Гідроліз білків

Розклад білків

Денатурація білків

Запитання 8

Процес, що відбувається з білками під дією мікроорганізмів, внаслідок якого утворюються амоніак, сірководень, фенол та інші речовини.

варіанти відповідей

Гідроліз білків

Розклад білків

Денатурація білків

Запитання 9

Які сполуки утворюються внаслідок гідролізу білків?

варіанти відповідей

Амоніак

Сірководень

Амінокислоти

Фенол

Інші речовини

Запитання 10

За яких умов відбувається гідроліз білків?

варіанти відповідей

При нагріванні білків.

При нагріванні білків з розчинами лугів.

При нагріванні білків з розчинами кислот.

Під дією мікроорганізмів.

Під дією ферментів.

Запитання 11

Для аналітичного виявлення білків використовують

варіанти відповідей

реакцію срібного дзеркала

біуретову реакцію

ксанто-протеїнову реакцію

взаємодію з розчином калій перманганату

взаємодію з бромною водою

Запитання 12

Яка ознака біуретової реакції?

варіанти відповідей

Поява жовтого забарвлення

Поява яскраво-синього забарвлення

Утворення блакитного осаду

Поява червоно-фіолетового забарвлення

Запитання 13

Для здійснення біуретової реакції використовують

варіанти відповідей

концентровану нітратну кислоту

блакитний осад купрум(ІІ) гідроксиду

бромну воду

розчин калій перманганату

Запитання 14

Поява червоно-фіолетового забарвлення білка в результаті дії купрум (ІІ) гідроксиду свідчить про наявність у структурі білка

варіанти відповідей

бензенових ядер

дисульфідних містків

пептидних зв'язків

сольових містків

Запитання 15

Яка ознака ксанто-протеїнової реакції?

варіанти відповідей

Поява жовтого забарвлення

Поява яскраво-синього забарвлення

 Утворення блакитного осаду

Поява червоно-фіолетового забарвлення

Запитання 16

Для здійснення ксанто-протеїнової реакції використовують

варіанти відповідей

концентровану нітратну кислоту 

блакитний осад купрум(ІІ) гідроксиду 

бромну воду 

розчин калій перманганату

Запитання 17

Оберіть правильні твердження.

варіанти відповідей

Білки - основний будівельний матеріал тваринних організмів.

Білки, що надходять до організму, одразу витрачаються на будову клітин.

Білки, що надходять до організму, гідролізуються до амінокислот, з яких синтезуються білки, властиві для даного організму.

Вчені розшифрували склад майже всіх білків живих організмів.

Запитання 18

До складу білків входять :

варіанти відповідей

α-амінокислоти

β-амінокислоти

γ-амінокислоти

ε-амінокислоти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест