Наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров'я – це
Функція їжі, що здійснюється смаковими і екстрактивними речовинами, які регулюють харчову мотивацію, тобто підтримують її на певному рівні - це
Органічні та неорганічні речовини, що обов’язково мають входити до складу споживаної людиною їжі з метою підтримання процесів життєдіяльності - це
Речовини-забруднювачі хімічної і біологічної природи, що надходять із навколишнього середовища - це
Чужорідні сполуки, що потрапляють в організм людини з їжею, повітрям, що вдихається, через шкіру, а також при прийом лікарських засобів - це
Токсичні речовини, сполуки або суміші яких призначені для знищення шкідливих організмів, гризунів, бур’янів, унаслідок чого можуть уражуватися рослини, тварини, люди - це
Організм, генотип якого було змінено за допомогою методів генної інженерії - це
Біологічно активні речовини і їх композиції, призначені для безпосереднього прийому з їжею або введення до складу харчових продуктів - це
Речовина, яку зазвичай не вважають харчовим продуктом або його складником, але додають до харчового продукту з технологічною метою в процесі виробництва та у результаті стає невід'ємною частиною продукту - це
З латини слово «раціональний» (ratio) перекладається як:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома