Яку властивість естерів найчастіше застосовують у харчовій промисловості?
Нижчі естери мають запах
Укажіть назву речовини, що піддається гідролізу
Вкажіть сполуку яка утвориться у результаті взаємодії карбонової кислоти та спирту:
Вкажіть формулу естеру
Яка із реакцій належить до реакції естерифікації
Реакція естерифікації відбувається при взаємодії:
Як есенцію у харчовій промисловості використовують:
Укажіть, які зображення вказують на кулестержневі моделі молекул естерів
Обчисліть масу кислоти й спирту, які утворюють в результаті гідролізу 125г пентилового естеру метанової кислоти.
Вкажіть формулу естеру:
Естери добувають з:
Вкажіть типи реакцій, які характерні для естерів
Вкажіть модель молекули метилметаноату
Вкажіть групи, між якими утворюється зв’язок у естерів
Під час гідролізу пропілметаноату утворюється
При взаємодії метанової кислоти та етанолу утворюється
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома