Естери. Жири. 10 клас

Додано: 6 лютого
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Естери. Жири. 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Виберіть назву естеру за номенклатурою IUPAC

варіанти відповідей

етилбутаноат

метилпропаноат

метилбутаноат

бутилетаноат

етилпропаноат

Запитання 2

Виберіть функціональну групу естерів

варіанти відповідей

−COOH

−COO−

−OH

−CO−

−CHO

Запитання 3

Виберіть назву естеру за номенклатурою IUPAC

варіанти відповідей

етилетаноат

етилформіат

метилетаноат

етилметаноат

Запитання 4

Виберіть тип реакції, яка зображена на малюнку

варіанти відповідей

гідроліз

гідрування

гідратація

естерифікація

Запитання 5

Виберіть назву продукту реакції, яка зображена на малюнку (за номенклатурою IUPAC)

варіанти відповідей

етилетаноат

етилацетат

етилметаноат

метилетаноат

Запитання 6

Виберіть тип хімічної реакції, яка зображена на малюнку

варіанти відповідей

естерифікація

нітрування

гідрування

гідратація

гідроліз

Запитання 7

Метилбутаноат має запах яблук. Визначте суму індексів в молекулі

варіанти відповідей

7

16

17

9

Запитання 8

Позначте всі хімічні властивості рідких жирів:

варіанти відповідей

Гідрування

Гідроліз

Хлорування

Полімеризація

Омилення

Горіння

Дегідратація

Запитання 9

Яка речовина утвориться під час пропускання водню через рідкий жир?

варіанти відповідей

Твердий жир

Олія

Цис-жир

Рідкий жир

Мило

Запитання 10

Які продукти містять транс-жири?

варіанти відповідей

фастфуд

печиво

маргарин

оселедець

горіхи

оливкова олія

поп-корн

Запитання 11

Вкажіть правильні твердження щодо жирів:

варіанти відповідей

є естерами гліцеролу та вищих карбонових кислот;

складаються з амінокислот;

до складу рідких жирів входять лише ненасичені вищі карбонові кислоти;

при гідролізі розщеплюються з утворенням гліцеролу та вищих карбонових кислот.

Запитання 12

Залишки яких речовин входять до складу тваринних жирів

варіанти відповідей

гліцерол

лінолева кислота

етанол

стеаринова кислота

етаналь

оцтова кислота

пропанол

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест