Естери, жири, вуглеводи їх властивості.

Додано: 1 квітня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 54 рази
10 запитань
Запитання 1

Завдяки якій реакції утворюються естери?

варіанти відповідей

Реакції гідролізу

Реакції хлорування

Реакції естерифікації

Реакції горіння

Запитання 2

Серед запропонованих речовин виберіть жири тверді рослинниго походження:

варіанти відповідей

Вершкове масло, соняшникова оліят

Кокосова олія, рибячий жир

Какао масло, кокосова олія

Свяняче сало, лляна олія

Запитання 3

Мило складається з :

варіанти відповідей

Солей карбонових кислот і металів

Солей вищих карбонових кислот і лужних металів

Середніх і кислих солей

Основ і кислот

Запитання 4

Реакція гідролізу -це взаємодія жирів з :

варіанти відповідей

Оксидами металів

Основами

Водою

Солями

Запитання 5

Яка речовина утворюється внаслідок гідролізу жирів ,ця речовина дає помякшуючий ефект і входить до складу косметичних кремів:

варіанти відповідей

Стеаринова кислота

Етанол

Гліцерол

Натрій гідрооксид

Запитання 6

При гідролізі 3960кг тристеарату утворився гліцерол його маса рівна:

варіанти відповідей

309,35кг

209,35кг

409,35кг

109,35кг

Запитання 7

При молочнокислому бродінні 90кг глюкози , утворилася молочна кислота, її маса рівна:

варіанти відповідей

9кг

19кг

90кг

45кг

Запитання 8

Виберіть вуглевод який належить до полісахаридів:

варіанти відповідей

Маноза

Фруктоза

Целюлоза

Глюкоза

Запитання 9

Одна молекула сахарози складається з :

варіанти відповідей

11атомів карбону,22атомів гідрогену, 11атомів оксигену

12атомів карбону, 22атомів гідрогену, 11атомів оксигену

6атомів карбону, 12атомів гідрогену, 6атомів оксигену

5атомів карбону, 10атомів гідрогену, 6атомів оксигену

Запитання 10

Білий аморфний хрусткий порошок, нерозчинний у холодній воді -це:

варіанти відповідей

Цукор

Целюлоза

Крохмаль

Сахароза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест