Жири - це:
Естери - похідні вуглеводнів, молекули яких містять естерну группу —COO—R'
Загальна формула -
Фізичні властивості естерів:
Естери гліцеролу та вищих карбонових кислот - це
Як поділяються жири?
Виберіть рядок, у якому наведено лише назви структурних ізомерів.
Вкажіть ознаки якісної реакції на багатоатомні спирти.
Вкажіть назву гліцеролу за систематичною номенклатурою.
Укажіть правильне твердження. Реакція естерифікації – це
Вкажіть, до якого класу сполук належать жири:
З наведеного переліку виберіть назви вуглеводів.
Під час гідролізу сахарози утворюється
Укажіть хімічну формулу речовини, водно-спиртовий розчин якої використовують для проведення якісної реакції на крохмаль.
Вкажіть, білки – це високомолекулярні полімери, мономерами яких є:
Вкажіть, яким зв’язком сполучені між собою амінокислоти у білках:
Вкажіть, як називається процес порушення природної структури білків:
Вкажіть, що являє собою первинна структура білка:
Вкажіть, як називається процес відновлення порушеної структури білка:
Вкажіть, що зображено на малюнку:
Денатурація білка може відбуватися під час ......... .
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома