Гравіметричний метод аналізу

Додано: 31 березня
Предмет: Хімія
15 запитань
Запитання 1

До методів гравіметричного аналізу належать

варіанти відповідей

метод відгонки, осадження;

перманганатометрія, метод нейтралізації;

метод осадження, редоксиметрія;

хроматографія

Запитання 2

Гравіметрична форма повинна

варіанти відповідей

бути хімічно стійкою, утворювати крупні кристали;

мати найменшу розчинність, певну хімічну формулу;

утворювати крупні кристали, бути не розчинною;

мати певну хімічну формулу, бути хімічно стійкою

Запитання 3

  До операцій вагового аналізу належать:

варіанти відповідей

розрахунок наважки, зважування і розчинення наважки, осадження, фільтрування, висушування або прожарювання та зважування;


титрування, розрахунок наважки;


осадження, фільтрування, відбір середньої проби;

розрахунок наважки, зважування, розчинення наважки, висушування, фільтрування, зважування

Запитання 4

Переваги крупних кристалів:


варіанти відповідей

не проходять через пори фільтра, забезпечуючи швидке фільтрування;

незначна адсорбція домішок з розчину;

легко адсорбують домішки;

погано відмиваються від домішок

Запитання 5

Спеціальний посуд, який використовують для захисту предметів від поглинання вологи з повітря:


варіанти відповідей

ексикатор;

муфельна піч;

бюкс;

тигель.

Запитання 6

Мета прожарювання:


варіанти відповідей

видалення розчинника і летких електролітів;

висушити осад;

перевірити на повноту осадження;

видалення розчинника і летких електролітів, одержання гравіметричної форми.

Запитання 7

 Завданням кількісного аналізу є визначення:


варіанти відповідей

якісного складу речовини;

кількісного складу речовини;

хімічних властивостей;

хімічної формули речовини.

Запитання 8

 Леткі сполуки визначають методом (ваговий аналіз):


варіанти відповідей

виділення;

відгонки;


осадження;

комлексоутворення.

Запитання 9

 Ваговим методом можна визначити у харчових продуктах:


варіанти відповідей

вологість; зольність

зольність; густину

вміст харчових кислот; вологи

Запитання 10

 Сполука, у вигляді якої досліджуваний компонент осаджується з розчину, називається:


варіанти відповідей

осаджувана форма;

осад;

гравіметрична форма;

кристалічний і аморфний осади.

Запитання 11

Осаджена форма повинна:


варіанти відповідей

утворювати крупні кристали, бути хімічно стійкою;

мати певну хімічну формулу, бути нерозчинною;


бути практично нерозчинною, крупні кристали, легко перетворюються в гравіметричну форму;


бути хімічно стійкою, мати певну хімічну формулу.


Запитання 12

Гравіметрична форма це:


варіанти відповідей

хімічний склад прожареного осаду;

хімічний склад осаджуваних компонентів;

наважка досліджуваної речовини;

Запитання 13

 Виберіть схему метода осадження:


варіанти відповідей

зважування, розчинення, фільтрування, осадження, озоління, висушування, прожарювання, зважування;


зважування, осадження, розчинення, фільтрування, прожарювання, висушування;


зважування, розчинення, осадження, фільтрування, висушування, озоління, прожарювання, зважування;

зважування, розчинення, фільтрування, висушування, прожарювання, озоління, зважування.


Запитання 14

Помилки в кількісному аналізі бувають:


варіанти відповідей

абсолютні, відносні, несистематичні;


відносні, систематичні, несистематичні;


систематичні, випадкові, абсолютні, відносні;


несистематичні, випадкові, абсолютні.


Запитання 15

Різниця між експериментально отриманим значенням (Хексп.) та істинним вмістом компоненту (Хіст.):


варіанти відповідей

систематична погрішність;


абсолютна погрішність;

відносна погрішність;

випадкова погрішність.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест