1. Яке основне призначення порцелянових пиріжкових тарілок?
У якому посуді подають рибу гарячого та холодного копчення?
У якому посуді подають м'ясне, овочеве асорті, холодні страви з птиці, дичини, канапе на бенкетах?
У якому посуді подають на бенкеті закуски м'ясні: порося смажене, ростбіф, полядвицю?
У якому посуді подають закуски з риби та рибної гастрономії на бенкеті?
У якому посуді подають холодні соуси та сметану?
Яке призначення порцелянової глибокої десертної тарілки?
Які гарячі напої подають у чайних фарфоро- фаянсових чашках?
Які гарячі напої подають у кавних фарфоро- фаянсових чашках?
У якому посуді подають зелений чай?
У якому керамічному посуді подають національну страву 'Печеня по-домашньому"?
Яке призначення керамічних горщиків ємністю 100-150 см3?
Яке призначення керамічних горщиків без ручок, але з кришками ємністю 500-600 см3?
У якому посуді подають у закладах ресторанного господарства національні напої власного виробництва?
Укажіть асортимент скляного посуду «для подавання страв і напоїв.
Укажіть асортимент посуду для споживання їжі та напоїв.
Яке призначення глибоких круглих скляних блюд?
Яке призначення мілких скляних блюд круглої форми?
Яке призначення мілких скляних лотків?
Яке призначення чарок (на ніжці та у формі стаканчика)?
Які напої подають у мадерній чарці?
Які напої подають у рейнвейній чарці?
Які напої подають у лафітній чарці?
Яке призначення чарки у формі маленької бочечки ємністю 25 см3?
У якому посуді подають марочний коньяку барі?
Яке призначення кольорової чарки на високій ніжці у формі креманки місткістю 25 см3?
Якими бокалами слід сервувати стіл для подавання густих, витриманих вин?
Якими бокалами слід сервувати стіл для подавання молодих білих та рожевих вин?
У якому посуді подають шампанське?
У якому посуді готують і подають англійський пунш?
Які напої подають у склянці хайбол ?
Яке призначення бокалів циліндричної форми на низькій ніжці?
Які напої подають у келиху кардинал?
Яке призначення келиха шеррі?
Які напої подають у бокалі парфе?
Яке призначення бокалу сніфтер?
У якому посуді подають шампанське?
Які змішані напої подають у склянці коллінз?
Які напої подають у бокалі пус-кафе або шуттер?
У якому посуді подають гарячі закуски із м'яса,
птиці та грибів?
У якому посуді запікають та подають гарячіі закуски з риби?
Яке призначення круглих металевих баранчиків?
У якому посуді подають голубці з м'ясом ірисом?
У якому посуді подають бефстроганов?
Яке призначення менажниць?
У якому посуді подають самбуки та муси?
Які столові набори належать до основних?
Яке призначення ножа-виделки?
Хто приймає посуд і набори від офіціантів у кінці робочого дня?
Хто отримує в сервізній необхідний посуд і набори перед початком роботи?
Хто відповідає за збереженість посуду й наборів у торговельній залі?
Хто отримує столовий посуд, набори й білизну, що надходять у заклад ресторанного господарства?
Який набір використовують при подаванні яблук, груш, кавунів та динь?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома