Характеристика столового посуду, наборів і столової білизни

Додано: 3 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 294 рази
53 запитання
Запитання 1

1. Яке основне призначення порцелянових пиріжкових тарілок?

варіанти відповідей

Для подавання зернистої ікри осетрових та лососевих риб.

Для подавання салатів, маринадів.

Для подавання мусів, желе, пудингів.

Для подавання хліба при індивідуальному обслуговуванні.

Запитання 2

У якому посуді подають рибу гарячого та холодного копчення?

варіанти відповідей

У тарілці десертній.

У тарілці пиріжковій. 

В оселедниці.

У тарілці ікорній.

Запитання 3

У якому посуді подають м'ясне, овочеве асорті, холодні страви з птиці, дичини, канапе на бенкетах?

варіанти відповідей

На блюді круглому металевому.

На блюді круглому фарфоровому.

На блюді овальному фарфоровому. 

На блюді прямокутному металевому.

Запитання 4

У якому посуді подають на бенкеті закуски м'ясні: порося смажене, ростбіф, полядвицю?

варіанти відповідей

На блюді овальному металевому.

На блюді круглому фарфоровому.

На блюді овальному або прямокутному фарфоровому.

На блюді круглому металевому.

Запитання 5

У якому посуді подають закуски з риби та рибної гастрономії на бенкеті?

варіанти відповідей

На блюді овальному порцеляновому. * 2. На блюді круглому металевому. 

На блюді круглому металевому. 

На блюді круглому фаянсовому. 

На блюді овальному металевому.

Запитання 6

У якому посуді подають холодні соуси та сметану?

варіанти відповідей

У металевому соуснику.

У порцеляновому соуснику (різної форми) з витягнутим носиком і ручкою.

У вазі. 

На пиріжковій тарілці.

Запитання 7

Яке призначення порцелянової глибокої десертної тарілки?

варіанти відповідей

Для подавання тістечок в асортименті. 

Для подавання гарячих закусок з риби.

Для подавання фруктових супів, ягід з молоком чи вершками.

Для подавання других гарячих соусних страв. 

Запитання 8

Які гарячі напої подають у чайних фарфоро- фаянсових чашках?

варіанти відповідей

Чай, каву з молоком, каву по-варшавськи, какао, гарячий шоколад.

Чорну каву.

Каву по-східному.

Глінтвейн.

Запитання 9

Які гарячі напої подають у кавних фарфоро- фаянсових чашках? 

варіанти відповідей

Чай, каву з молоком.

Глінтвейн.

Каву чорну. 

 Неї а.

Запитання 10

У якому посуді подають зелений чай?

варіанти відповідей

Кісе.

Піалах

Чайних чашках.

Кавних чашках.

Запитання 11

У якому керамічному посуді подають національну страву 'Печеня по-домашньому"?

варіанти відповідей

У горщику. 

У лотку.

У порційній сковорідці.

У мисці.

Запитання 12

Яке призначення керамічних горщиків ємністю 100-150 см3?

варіанти відповідей

Для приготування та подачі перших національних страв.

Для приготування та подачі гарячих закусок.

Для приготування та подачі пельменів, вареників.

Для приготування та подачі смажених страв із м'яса та риби

Запитання 13

Яке призначення керамічних горщиків без ручок, але з кришками ємністю 500-600 см3?

варіанти відповідей

Для приготування та подачі гарячих закусок.

Для приготування та подачі перших національних страв.

Для приготування та подачі пельменів, вареників запечених.

Для приготування та подачі холодної закуски - риба під маринадом.

Запитання 14

У якому посуді подають у закладах ресторанного господарства національні напої власного виробництва?

варіанти відповідей

У чайних чашках. 

У склянках з підсклянниками.

У скляних чашках та глечиках

У керамічних чашках, бокалах, глечиках.

Запитання 15

Укажіть асортимент скляного посуду «для подавання страв і напоїв.

варіанти відповідей

Чарки, бокали, фужери, креманки, вазочки для варення. 

Блюда, крюшонниці, оселедниці, менажниці, сухарниці, салатники, хрінниці, глечики для напоїв, вази для фруктів, печива, фужери, чарки, розетки.

Ковпаки для сиру, хліба, кокільниці, пашотниці.

Підноси, вази для квітів, попільнички.

Запитання 16

Укажіть асортимент посуду для споживання їжі та напоїв. 

варіанти відповідей

Чарки, бокали, фужери, склянки, розетки для варення, креманки, підставки для яєць, кружки для пива.

Блюда, крюшонниці, оселедниці, менажниці, сухарниці, салатники, шейкери, хрінниці, глечики для напоїв, вази для фруктів, печива.

Ковпаки для сиру, хліба

Підноси, вази для квітів, попільнички.

Запитання 17

Яке призначення глибоких круглих скляних блюд?

варіанти відповідей

Для подавання дині, кавунів.

Для подавання пирога.

Для подавання фруктів і фруктових десертів.

Для подавання домашньої ковбаси.

Запитання 18

Яке призначення мілких скляних блюд круглої форми?

варіанти відповідей

Для подавання дині, кавунів.

Для подавання тушкованих страв із м'яса, овочів, грибів.

Для подавання запеченої риби.

Для подавання домашньої ковбаси.

Запитання 19

Яке призначення мілких скляних лотків?

варіанти відповідей

Для подавання тістечок, тортів. 

Для подавання ківі, дині, кавунів.

Для подавання лимона, цукатів, сиру.

Для подавання меду, мармеладу.

Запитання 20

Яке призначення чарок (на ніжці та у формі стаканчика)?

варіанти відповідей

Для подавання шампанського.

Для подавання білих сухих вин.

Для подавання ігристих вин. 

Для подавання горілки, гірких настоянок, наливок.

Запитання 21

Які напої подають у мадерній чарці?

варіанти відповідей

Червоні столові вина ("Мукузаш", "Сапераві", 'Бордо").

Білі сухі та напівсухі столові вина ("Рислинг", "Цинандалі", 'Турджавані").

Міцні вина ("Херес", "Мадеру", "Портвейн" і десертні вина: "Мускат", "Кагор").

Ігристі напої.

Запитання 22

Які напої подають у рейнвейній чарці?

варіанти відповідей

Сухі та напівсухі білі столові вина ("Рислинг", "Гурджавані" тощо).

Червоні столові вина ("Мукузані", "Сапераві").

Міцні вина ("Херес", "Мадеру", "Портвейн"). 

Горілку, коньяк. 

Запитання 23

Які напої подають у лафітній чарці?

варіанти відповідей

Білі сухі й напівсухі столові вина.

Червоні столові вина.

Міцні вина.

Ігристі вина.

Запитання 24

Яке призначення чарки у формі маленької бочечки ємністю 25 см3?

варіанти відповідей

Для подавання десертних міцних коктейлів.

Для подавання ігристих вин.

Для подавання марочного червоного вина. 

Для подавання коньяка до кави, ароманьяка, рому, солодких фруктово-ягідних наливок. 

Запитання 25

У якому посуді подають марочний коньяку барі?

варіанти відповідей

У бокалі прямої форми місткістю 150-200 см3 .

У бокалі грушовидної форми місткістю 200-225 см3

У бокалі тюльпаноподібної форми на низькій ніжці місткістю 100-125 см3 .

У бокалі у формі креманки місткістю 250-350 см3

Запитання 26

Яке призначення кольорової чарки на високій ніжці у формі креманки місткістю 25 см3? 

варіанти відповідей

Для подавання лікерів і кремів.

Для подавання горілки, рому.

Для подавання ігристих вин.

Для подавання білого сухого вина.

Запитання 27

Якими бокалами слід сервувати стіл для подавання густих, витриманих вин? 

варіанти відповідей

Бокалами прямої та розгорнутої форми.

Бокалами грушоподібної форми.

Бокалами яблуко- і тюльпаноподібної форми. 

Бокалами у вигляді креманок.

Запитання 28

Якими бокалами слід сервувати стіл для подавання молодих білих та рожевих вин?

варіанти відповідей

Бокалами прямої та розгорнутої форми.

Бокалами грушоподібної форми.

Бокалами яблукоподібної форми.

Бокалами у вигляді креманок.

Запитання 29

У якому посуді подають шампанське?

варіанти відповідей

У бокалах тюльпаноподібної форми.

У бокалах конічної, подовженої, циліндричної, грушоподібної чи тюльпаноподібної форми або креманчастої форми.

У бокалах яблукоподібної форми.

У коктейльних бокалах.

Запитання 30

У якому посуді готують і подають англійський пунш?

варіанти відповідей

У крюшонниці.

У глечику. 

У графині.

У боулі (чаші у формі півмісяця, на низькій ніжці або ж без ніжки).

Запитання 31

Які напої подають у склянці хайбол ?

варіанти відповідей

Джин з тоніком, коктейлі-хайбол, змішані прохолодні напої з великою кількістю льоду.

Шарові коктейлі, херес, мадеру.

Спиртні напої з наповнювачами.

Коктейлі типу фліп, джулеп.

Запитання 32

Яке призначення бокалів циліндричної форми на низькій ніжці?

варіанти відповідей

Для подавання лікерів.

Для подавання кави-глясе. 

Для подавання пива в спеціалізованих барах та ресторанах. 

Для подавання фруктово-ягідних коктейлів.

Запитання 33

Які напої подають у келиху кардинал?

варіанти відповідей

Коктейлі, хайбол

Фліпи, джулепи.

Шарові коктейлі.

Солодкі настоянки.

Запитання 34

Яке призначення келиха шеррі?

варіанти відповідей

Для подавання бренді.

Для подавання фліпів, джулепів.

Для подавання спиртних напоїв з наповнювачами.

Для подавання коктейлів на основі пива.

Запитання 35

Які напої подають у бокалі парфе? 

варіанти відповідей

Змішані напої із морозива і лікеру.

Коктейлі типу фліпи, джулепи.

Коктейлі на основі пива.

Солодкі настоянки.

Запитання 36

Яке призначення бокалу сніфтер?

варіанти відповідей

Для подавання алкогольних напоїв з льодом.

Для подавання солодких настоянок.

Для подавання напоїв, що містять ігристі вина. 

Для подавання бренді, арманьяку і марочних коньяків у чистому вигляді.

Запитання 37

У якому посуді подають шампанське?

варіанти відповідей

У бокалі тюльпан.

У бокалі флейта.

У бокалі сніфтер.

У бокалі парфе.

Запитання 38

Які змішані напої подають у склянці коллінз?

варіанти відповідей

Крюшон.

Глінтвейн

Пуф.

Джулеп.

Запитання 39

Які напої подають у бокалі пус-кафе або шуттер? 

варіанти відповідей

Шарові коктейлі.

Херес.

Коктейлі на основі текіли.

Портвейн.

Запитання 40

У якому посуді подають гарячі закуски із м'яса,

птиці та грибів?

варіанти відповідей

У кокільниці.

У кокотниці.

У скляному горщику.

В овальному баранчику.

Запитання 41

У якому посуді запікають та подають гарячіі закуски з риби?

варіанти відповідей

У кокільниці.

У кокотниці.

У скляному горщику.

В овальному баранчику.

Запитання 42

Яке призначення круглих металевих баранчиків?

варіанти відповідей

Для подачі смажених на грилі м'ясних страв.

Для запікання риби з картоплею, плову, драчени, яєчні.

Для подавання холодних рибних закусок.

Для подавання овочевих страв у соусі, м'ясних, борошняних страв.

Запитання 43

У якому посуді подають голубці з м'ясом ірисом?

варіанти відповідей

У баранчику круглому.

У глибокій столовій тарілці.

У десертній тарілці.

У піалі.

Запитання 44

У якому посуді подають бефстроганов?

варіанти відповідей

У баранчику овальному, а гарнір - у порційній сковорідці.

У десертній тарілці, а гарнір - у порційній сковорідці.

На овальному фарфоровому блюді.

У пиріжковій тарілці, а гарнір - у порційній сковорідці.

Запитання 45

Яке призначення менажниць?

варіанти відповідей

Для подавання других гарячих страв зі складним гарніром.

Для подавання гарячих м'ясних закусок

Для подавання гарячих овочевих страв

Для подавання ковбаси домашньої.

Запитання 46

У якому посуді подають самбуки та муси?

варіанти відповідей

У креманках.

У конусних склянках.

На пиріжкових тарілках

На овальних лотках.

Запитання 47

Які столові набори належать до основних? 

варіанти відповідей

Лопатки для перекладання страв із м'яса та риби, щипці кондитерські.

Ніж-виделка для сиру, щипці для горіхів і для спаржі.

Ложка для салатів.

Закусочні, столові, десертні, рибні, фруктові набори.

Запитання 48

Яке призначення ножа-виделки?

варіанти відповідей

Для нарізування та розкладання масла

Для нарізування та розкладання хліба.

Для нарізування та розкладання сиру. 

Для нарізування та розкладання лимонів.

Запитання 49

Хто приймає посуд і набори від офіціантів у кінці робочого дня?

варіанти відповідей

Метрдотель.

Матеріально відповідальна особа сервізної.

Буфетник

Мийник столового посуду

Запитання 50

Хто отримує в сервізній необхідний посуд і набори перед початком роботи?

варіанти відповідей

Метрдотель.

Буфетник. 

Мийник столового посуду.

Комірник.

Запитання 51

Хто відповідає за збереженість посуду й наборів у торговельній залі?

варіанти відповідей

Комірник.

Буфетник.

Мийник столового посуду.

Метрдотель і офіціанти.

Запитання 52

Хто отримує столовий посуд, набори й білизну, що надходять у заклад ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Заступник директора.

Завідувач складом.

Матеріально відповідальна особа сервізної.

Метрдотель. 

Запитання 53

Який набір використовують при подаванні яблук, груш, кавунів та динь?

варіанти відповідей

Столовий.

Закусочний.

Фруктовий.

Десертний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест