Укажіть вид меню, що відрізняється значною чисельністю холодних закусок та обмеженим асортиментом гарячих страв.
У яких закладах ресторанного господарства використовують обмежене меню?
Яке меню відображає значну змінюваність асортименту страв закладу ресторанного господарства?
Як називається меню святкового сніданку, обіду чи вечері?
У меню якого бенкету включають канапе, невеликі котлети, люля-кебаб, сосиски-малютки тощо?
Охарактеризуйте меню а-ля карт (а Іа сагіе).
Охарактеризуйте меню міжнародної практики - табльдот.
Укажіть меню, що застосовується в готелях, якщо гості роблять попереднє замовлення і обслуговуються в певний проміжок часу.
Охарактеризуйте меню шведського стола.
Укажіть вимоги щодо асортименту продукції меню ресторану класу "люкс".
Яке меню характерне для закусочних (пиріжкової, вареничної, піцерії)?
У якій послідовності записують закуски і страви у меню?
За допомогою якого нормативного документа визначають норми відходів, втрат при механічній і тепловій кулінарній обробці сировини та продуктів?
Укажіть правильний варіант послідовності запису закусок і холодних страв у меню.
Укажіть правильний варіант послідовності запису перших страв у меню.
Укажіть правильний варіант послідовності запису других гарячих страв у меню.
Укажіть правильний варіант послідовності запису солодких страву меню.
Укажіть правильний варіант послідовності запису напоїв у меню.
Укажіть правильний варіант послідовності запису кондитерських та хлібобулочних виробів у меню.
Яку нормативно-технічну документацію використовують при складанні меню?
На який вихід маси готової страви розроблено рецептури холодних страв у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Які інгредієнти холодних страв не вказано у рецептурах Збірника національних страв та кулінарних виробів?
Укажіть нормативний документ, у якому зазначаються норми закладки сировини, технологічні процеси приготування страв та виробів, вихід напівфабрикатів, готових страв і виробів.
Чим відрізняється маса брутто сировини від маси нетто напівфабрикату?
Як можна замінити один продукт іншим, коли не вистачає певних продуктів при приготуванні страви?
Який вихід супів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Який вихід соусів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Який вихід гарнірів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Які яйця курей використовуються у Збірнику рецептур для розрахунку кількості сировини?
Який вихід солодких страв у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома