Харчові отруєння (англ. food poisoning) — це
Найбільш поширеними ознаками харчового отружння є:
Харчові отруєння поділяються на:
Харчові отруєння мікробного походження поділяються на:
Ботулізм - це:
Розвиток ботулінуса супроводжується:
Основні продукти і причини, що викликають стафілококове отруєння, наступні:
Для попередження мікотоксикозів необхідно вживати наступних профілактичних заходів:
Відповідно до класифікації отруєння немікробної походження ділять на:
Отруєння пророслою картоплею викликано наявністю в ній :
Да найбільш поширених харчових отруєнь продуктами з отруйними домішками відносять:
Отруєння свинцем виникає при:
У розслідуванні й аналізі причин харчового отруєння виділяють етапи:
Яке харчове отруєння може виникнути при споживанні яєць водоплавної птиці?
Яка хвороба виникає при вживанні води з відкритих водойм?
Які з цих грибів є отруйні?
Яка отруйна речовина міститься в ядрах кісточкових плодів?
Яка отруйна речовина міститься в позеленівшій, пророслій картоплі, вічках?
Якими глистами можна заразитися через немиті овочі, фрукти, брудні руки?
Якими глистами людина може заразитися через рибу?
Хвора людина на ангіну є джерелом інфекції
Оберіть паразитичних круглих червів:
Заразитися паразитичними червами можна при вживанні:
Гострик паразитує:
Щоб не заразитись гельмінтами потрібно:
Щоб не виникло харчове отруєння мікробного походження потрібно:
Назвіть заходи профілактики харчових отруєнь немікробного походження
Шляхи зараження ціп’яком бичачим:
. Заходами профілактики з гельмінтозами є:
Джерелом зараження гельмінтозами є:
Джерелом зараження гельмінтами є:
Захворювання небактеріального походження спричинені:
Головна причина харчових отруєнь є:
До мікробних харчових отруєнь відносять:
Харчові отруєння поділяють на:
До отрієнь немікробного походження відносять:
.Ботулізм - це:
Основні продукти і причини, що викликають отруєння стафілококом:
Для попередження мікотоксикозів необхідно вживати наступних профілактичних заходів:
а) а) . б)
б) в)
в)
Відповідно до класифікації отруєння немікробної походження ділять на:
Отруєння пророслою картоплею викликано наявністю в ній :
До найбільш поширених харчових отруєнь продуктами з отруйними домішками відносять:
Висока температура,зниження або відсутність апетиту,загальна слабкість ,діарея-це ознаки...
До небезпечних продуктів харчування відносять ...
Які бактерії є збудниками хвороб людини
Які захворювання поширюються повітряно-крапельним шляхом
Мікози - це захворювання, збудниками яких є
До бактеріальних захворювань належать
Паразитичні гриби оселяються
Мітотоксикози - це отруєння, які виникають під впливом отруйних сполук, що виробляються
Який паразитичний гриб призводить до хвороби "прокляття фараонів"
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома