Назвати рівні структурної організації білків:
Денатурація - це:
Під час взаємодії білків з концентрованою нітратною кислотою з'являється жовте забарвлення. Ця реакція має назву:
Первинна структура білка - це:
Укажіть чинники, що можуть викликати денатурацію білка. Це:
До складу молекули білка входять залишки:
Оберіть хімічну властивість характерну для білків:
Укажіть ознаки, що характерні для білка:
Оберіть білок, який відповідає за транспортування кисню в організмі людини
Які сполуки утворюються при гідролізі білків?
Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2
(NaOH і CuSО4):
Укажіть чинники, що можуть викликати денатурацію білка:
Укажіть характеристики білків:
Додавши свіжоприготовлений осад купрум(ІІ) гідроксиду в лужному середовищі до білка , пройде реакція, яку називають:
Укажіть речовини, що є кінцевими продуктами розпаду білка:
Перший вагомий внесок у дослідження білків зробив німецький учений:
Під час нагрівання білка ______________ його складна будова, внаслідок чого він втрачає здатність виконувати біологічні функції.
Вкажіть продукти харчування білкового походження:
Використання спирту як дезинфікуючого засобу базується на тому, що спирт:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома