Хімічні властивості білків

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 263 рази
8 запитань
Запитання 1

Вкажіть назву процесу руйнування структур білка

варіанти відповідей

Приєднання

Гідроліз

Денатурація

Розклад

Запитання 2

2. Укажіть реактив, що дає фіолетове забарвлення на білок:

варіанти відповідей

купрум(ІІ)оксид

йод

купрум(ІІ)гідроксид

фенолфталеїн

Запитання 3

Ароматичні амінокислоти, що входять до складу природних білків, можна виявити специфічною реакцією:

варіанти відповідей

Нінгідриновою

Біуретовою.

Ксантопротеїновою

Висолюванням

Запитання 4

При отруєнні меркурій(ІІ)хлоридом (сулемою) як протиотруту при першій допомозі використовують яєчний білок. Яка хімічна реакція лежить в основі знешкодження сулеми?

варіанти відповідей

біуретова

денатурація

ксантопротеїнова

гідроліз

Запитання 5

Які речовини утворюються під час гідролізу білків?

варіанти відповідей

карбонові кислоти

аміни

амінокислоти

альдегіди

Запитання 6

Денатурація білка може відбуватися під час:

варіанти відповідей

дії на білки етиловим спиртом

розчинення білків у воді

дії на білки воднем

дії на білки солями важких металів

Запитання 7

Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки:

варіанти відповідей

біуретова

"срібного дзеркала"

ксантопротеїнова

реакція Зініна

Запитання 8

Серед тверджень щодо хімічних властивостей білків укажіть усі правильні:

варіанти відповідей

білки вступають у реакцію гідролізу з утворенням суміші амінокислот

білки здатні втрачати природну структуру в результаті денатурації

білки виявляють винятково кислотні властивості

білки дають характерне фіолетове забарвлення з розчином купрум (II)сульфату

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест