Первинними називають аміни у яких:
Дайте назву сполуці формулу якої:
CH3-CH2-CH(C2H5)-CH(Cl)-CH(CH3)-NH2, в дужках зазначені замісники.
Між якими атомами в первинних амінах утворюються водневі зв*язки, і яку фіз. властивість амінів це визначає?
Виберіть варіант де є правильні відповіді на поставлені питання у відповідному порядку:
- яка речовина є продуктом реакції горіння амінів крім традиційних CO2 i H2O?
- який колір матиме лакмус у водному розчині метанаміну, про що це свідчить?
- атоми яких хімічних елементів є відповідно донором і акцептором електронів при взаємодії амінів з кислотами?
Назвіть дві реакції у яких взаємний вплив атомів у молекулі впливає на хімічні властивості сполуки: мова йде про анілін
Виберіть декілька причин через які анілін чи його похідні заслуговують нашої уваги
правильна назва ізомерів за систематичною номенклатурою сполуки :
CH3- CH2-CH(NH2)- COOH зазначено у варіантах:
Виберіть варіант де є правильні відповіді у відповідному порядку на поставлені запитання
- чим можна пояснити здатність амінокислот взаємодіяти з кислотами і основами утворюючи солі?
- між якими атомами різних амінокислот утворюються пептидний зв*язок?
- що є основою будови молекул білків?
- Що є продуктом гідролізу білків?
Виберіть варіанти які у відповідній послідовності характеризують рівні організації білків за такими параметрами: форма молекули, зв*зки що обумовлюють цей рівень. Цифри - рівні організації.
1. лінійна, пептидний;
2. може бути у вигляді спіралі, водневий зв*язок між "сусідніми" пептидними групами;
3. може набувати форми глобули, йонні, дисульфідні, водневі між далекорозташованими групами.....
Виберіть варіант який містять правильну відповідь на запитання?
- при денатурації який рівень організації білків не руйнується?
- які речовини у сладі живих організмів сприяють гідролізу білків?
- для чого використовують кольорові реакції білків?
- про що свідчить поява жовтого забарвлення при ксантопротеїновій реакції, чи всі білки при цій реакції матимуть жовте забарвлення?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома