Загальна формула вуглеводів:
Позначте функціональні групи амінокарбонових кислот
Позначте речовину, що є якісним реактивом на крохмаль
Позначте назву реакції, яка відбувається між жиром і водою:
Знайдіть природні полімери
Виберіть функціональні групи, за рахунок взаємодії між якими утворюється пептидний зв'язок:
Позначте спільну властивість глюкози та гліцеролу
Вкажіть, які зв'язки присутні у первинній структурі білків
Розмістіть вуглеводи за збільшенням відносної молекулярної маси.
А) целюлоза
Б) сахароза
В) глюкоза
Д) крохмаль
Яка маса оцтової кислоти прореагує з магнієм масою 48 г. та який об'єм водню при цьому утвориться.
Який об'єм вуглекислого газу утворюється при окисненні (згоранні) 60 г глюкози?
Явище руйнування природної структури білкової молекули називається
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок виникнення якого утворюється вторинна структура білка
Насиченою вищою карбоновою кислотою є:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома