Вкажіть органічну сполуку, яка є складовою частиною білка:
Вкажіть функціональну групу амінокислот, яка обумовлює основні властивості:
Вкажіть назву процесу руйнування структур білка:
Сировиною для виробництва гуми є:
Вкажіть кислоту, яка належить до вітамінів:
Полімери можна одержати реакцією:
Вітамін Д міститься:
Аміни – це похідні:
Вторинна структура білка утримується:
До синтетичних волокон належить:
Нестача вітаміну С викликає:
До штучних волокон належить:
Вкажіть первинну структуру білка:
Вкажіть вторинну структуру білка:
Вкажіть третинну структуру білка:
Вкажіть четвертинну структуру білка:
Встановіть відповідність між речовинами і класами сполук, до яких вони належать.
Речовина Клас сполук
1. Анілін А) Аліфатичний амін
2. Метанамін Б) Ароматичний амін
3. Гліцин В) Амінокислога
Установіть відповідність між волокнами та їх групами.
Волокно Група волокон
1. Ацетатний шовк А) Синтетичні
2. Капрон Б) Штучні
3. Бавовна В) Природні
Вкажіть послідовність утворення білка в амінокислот:
А) згортання ланцюга амінокислот у а-спіраль, стабілізація водневими зв’язками;
Б) утворення ланцюжка АК, з’єднаних пептидними зв’язками;
В) згортання а-спіралі в компактну глобулу;
Г) утворення комплексу з кількох білкових молекул.
Вкажіть послідовність одержання штучного волокна:
А) одержання вихідного полімеру;
Б) витягування ниток для зміцнення волокна;
В) пропускання розплаву крізь фільєри, утворення виток;
Г) розплавляння смоли.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома