Контрольна робота з теми : «Оксигеновмісні органічні сполуки»

Додано: 26 травня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 164 рази
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть загальну формулу насичених одноатомних спиртів

варіанти відповідей

СnH2n+2

CnH2n-1OH

CnH2n

CnH2n+1OH

Запитання 2

Укажіть ознаку якісної реакції на гліцерол.

варіанти відповідей

утворення білого аморфного осаду 

виділення бурого газу

знебарвлення розчину

утворення прозорого темно-синього розчину

Запитання 3

Вкажіть до якого класу на лежить речовина, формула якої:

НСООН

варіанти відповідей

спирти

карбонові кислоти

альдегіди

вуглеводи

Запитання 4

Позначте речовини, з якими взаємодіє етанова кислота.


варіанти відповідей

2СО3 

 Mg 

Сu

К24

NaОН

Запитання 5

Позначте речовину, що утворюється при взаємодії одноосновної карбонової кислоти зі спиртом.

варіанти відповідей

альдегід

етер

естер

мило

Запитання 6

Вкажіть функціональні групи, які входять до складу молекули глюкози

варіанти відповідей

гідроксильна

карбоксильна 

аміногрупа

карбонільна 

альдегідна 

Запитання 7

Полімери утворюються в результаті реакцій

варіанти відповідей

Полімерізації

Гідратації

Гідрування

Естерифікації

Запитання 8

Установіть відповідність між назвами речовин та їх формулами:

    1. Сахароза                                                  а) С3Н5(ОН)3

    2.Олеїнова кислота                                  б) С2Н5ОН

    3. Етанол                                                    в) С17Н33СООН

    4. Гліцерол                                                  г) С12Н22О11

варіанти відповідей

1. - а); 2. - в); 3. - б); 4. - г).

1. - г); 2. - в); 3. - б); 4. - а).

1. - б); 2. - в); 3. - г); 4. - а).


Г 1. - г); 2. - а); 3. - б); 4. - в).

Запитання 9

З переліку речовин виберіть природні полімери.

варіанти відповідей

целюлоза

сахароза

крохмаль

гліцерол

Запитання 10

Реакція "срібного дзеркала" є якісною реакцією на ...

варіанти відповідей

спирти

альдегіди

карбонові кислоти

жири

Запитання 11

Маргарин можна одержати з рідких жирів (олії) за допомогою реакції:

варіанти відповідей

гідрування

гідролізу

гідратації

естерифікації

Запитання 12

Речовини, які часто обумовлюють характерний приємний запах овочів, фруктів та квітів належать до :

варіанти відповідей

жирів

етерів

естерів

білків

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест