Тренувальний тест з теми "Оксигеновмісні та Нітрогеновмісні органічні сполуки"

Тест виконано: 30 разів
10 запитань
Запитання 1

1. До складу спиртів входить функціональна група:

варіанти відповідей

карбоксильна;    

гідроксильна;     

альдегідна;     

аміногрупа.

Запитання 2

2. Молекулярна формула етанолу:

варіанти відповідей

СН4;    

СН3ОН;

С2Н5ОН;

СН3СООН.

Запитання 3

3. Якісною реакцією на крохмаль є його взаємодія з:

варіанти відповідей

йодом;   

купрум(ІІ) гідроксидом;   

водою;   

індикатором

Запитання 4

4. Молекула білка складається з:

варіанти відповідей

залишків глюкози;                    

залишків амілози;  

залишків вищих карбонових кислот;     

залишків амінокислот.

Запитання 5

5. Насиченою вищою карбоновою кислотою є:

варіанти відповідей

олеїнова;   

стеаринова;   

оцтова;  

пропанова.

Запитання 6

6. Метиловий оранжевий змінює своє забарвлення у розчині етанової кислоти на:

варіанти відповідей

жовте;   

червоне;  

рожеве;  

синє.

Запитання 7

7. Установіть відповідність між речовиною та її фізичними властивостями:

Речовина                                             Фізичні властивості

1 етанол;                            А безбарвна рідина з різким запахом;

2 етанова кислота;            Б газувата речовина з слабким фруктовим запахом,

3 глюкоза;                             малорозчинна у воді;

4 жир.                                В безбарвна рідина з «спиртовим» запахом;

Г біла тверда речовина, добре розчинна у воді, має солодкий  смак;

     Д нерозчинна у воді речовина, але добре розчинна у органічних розчинниках (бензині, гасі тощо).   

варіанти відповідей

1-А 2-Д 3-В 4-Б

1-В 2-А 3-Г 4-Д

1-Б 2-В 3-А 4-Г

1-Д 2-Г 3-В 4-А

Запитання 8

8. Установіть відповідність між речовиною та її використанням:

      Речовина                                                  Використання 

1 оцтова кислота;                       А для виробництва мила, гліцерину, оліфи;

2 сахароза;                                  Б для виробництва паперу, картону, тканин;

3 жир;                                          В для виробництва каучуку, гуми, скла;

4 целюлоза.          Г для виробництва кондитерських виробів, напоїв, варення;

           Д для виробництва штучних волокон, як консервант, для приготування їжі.

варіанти відповідей

1-Б 2-Г 3-В 4- А

1-А 2-Д 3-Б 4-Г

1-Д 2-Г 3-А 4-Б

1-Г 2-Д 3-В 4-А

Запитання 9

9. Вставте пропущені слова:

Рідкі жири переважно _____1__________ походження, до їх складу входять залишки ______2_______ вищих карбонових кислот.

варіанти відповідей

1-тваринного, 2-ненасичених

1-тваринного, 2-насичених

1-рослинного, 2- насичених

1-рослинного, 2-ненасичених

Запитання 10

11. Обчисліть масу солі, що утвориться в результаті взаємодії 180 г оцтової кислоти з натрій карбонатом. 

варіанти відповідей

316 г

258 г

246 г

232 г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест