Крохмаль і целюлоза

Додано: 9 квітня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Крохмаль і целюлоза
Тест виконано: 251 раз
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть правильне твердження « Крохмаль в рослинах синтезується з …..


варіанти відповідей

глюкози

мальтози

сахарози

фруктози

Запитання 2

Целюлоза відрізняється від крохмалю


варіанти відповідей

фізичними властивостями

містять глюкозу в якості мономера

ступенем полімеризації

мають однакову формулу (С6Н10О5)n

Запитання 3

 Для полісахаридів характерні наступні властивості:


варіанти відповідей

олодкі на смак

несолодкі на смак

розчинні у воді

нерозчинні у воді

Запитання 4

Які полісахариди характерні для рослинної клітини?


варіанти відповідей

целюлоза, крохмаль, хітин

целюлоза, крохмаль

лише целюлоза

глікоген, хітин, крохмаль

Запитання 5

Молекули целюлози мають структуру:

варіанти відповідей

тільки розгалужену

тільки лінійну

лінійну та розгалужену.

Запитання 6

Молекули крохмалю мають структуру:

варіанти відповідей

тільки розгалужену

тільки лінійну

лінійну та розгалужену

Запитання 7

Рівняння утворення крохмалю або целюлози правильно представлене у варіанті:

варіанти відповідей

C6H12O6 = (C6H10O5) + H2O

nC6H12O6 = (C6H10O5) + H2O

nC6H12O6 = (C6H10O5)n + nH2O

C6H12O6 = (C6H10O5)n + H2O

Запитання 8

Мономером макромолекули крохмалю є:

варіанти відповідей

залишки амінокислот

залишки α - глюкози

залишки β - глюкози

залишки сахарози

Запитання 9

Одна з хімічних властивостей крохмалю та целюлози - це реакція...

варіанти відповідей

гідрування

гідролізу

дегідрування

гідрогалогенування

Запитання 10

Вкажіть представники полісахаридів.

варіанти відповідей

глюкоза,фруктоза

мальтоза, сахароза

крохмаль, целюлоза

хітин,глікоген

Запитання 11

На малюнках зображена якісна реакція на:

варіанти відповідей

глюкозу

фруктозу

крохмаль

целюлозу

Запитання 12

Позначте ВСІ продукти, які у своєму складі містять крохмаль:

варіанти відповідей

м"ясо курки

картопляні чіпси

рис

мінеральна вода

яйця

білий хліб

кукурудзяна олія

кетчуп

Запитання 13

Які з харектеристик відносяться до крохмалю?

варіанти відповідей

Основна сировина для виробництва паперу

У гарячій воді набухає , утворюючи "крохмальний клейстер"

Тверда волокниста речовина, не розчинна у воді та органічних розчинниках

Не засвоюється в організмі людини

Значна кількість міститься в насінинах кукурудзи,пшениці,рису, картоплі

Білий аморфний хрусткий порошок,не розчинний у холодній воді

Запитання 14

Що зайве?

варіанти відповідей

клітковина

фруктоза

крохмаль

глікоген

Запитання 15

Знайдіть помилки у формулах вуглеводів

варіанти відповідей

(C6H10O5)

С6Н12О6

С12Н12О11

(C6H10O5)n

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест