До зошита для лабораторних дослідів та практичних робіт з хімії. 10 клас/
Н.І. Тарас, Л.О. Мартинюк
Основними джерелами харчових кислот є:
Органічні харчові кислоти містяться в:
Смак і аромат плодів формують:
Дослід 1. «Випробування індикатором».
Укажіть показники кислотності в межах pH 4-5:
1) сік яблучний
2) сік виноградний
3) йогурт
4) капуста
5) томат
Дослід 2. «Випробування натрій карбонатом».
Укажіть в яких пробірках виникає спінення, що свідчить про наявність органічних кислот:
№1 сік яблучний
№2 сік виноградний
№3 йогурт
№4 сир
Дослід 3. «Виявлення щавлевої кислоти».
Утворення кристалів щавлевої кислоти відбувається при додаванні реактиву:
Дослід 4. «Виявлення аскорбінової кислоти».
Який реактив свідчить про наявність аскорбінової кислоти в продуктах харчування?
В яких з перелічених харчових продуктів міститься щавлева кислота:
1) капуста
2) карамболь
3) сир
4) томати
5) морква
6) буряк
7) йогурт
8) лимон
В яких з перелічених харчових продуктів міститься аскорбінова кислота:
1) яблуко
2) карамболь
3) виноградний сік
4) томати
5) морква
6) буряк
7) капуста
8) лимон
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома