Дослід 1. Випробування харчових продуктів індикатором.
Який колір лакмусу у розчинах карбонових кислот
Визначте , у яких харчових продуктах показники кислотності в межах рН= 3-4
Дослід 2. Випробування харчових продуктів натрій карбонатом (Na2CO3)
При взаємодії карбонових кислот з натрій карбонатом виділяється газ
За результатами спостережень: укажіть у яких пробірках виникає спінення, що свідчить про наявність органічних кислот:
Дослід 3.Виявлення щавлевої кислоти.
Утворення кристалів щавлевої кислоти відбувається при додаванні реактиву:
В яких перелічених харчових продуктах міститься щавлева кислота:
Дослід 4.Виявлення аскорбінової кислоти
Який реактив свідчить про наявність аскорбінової кислоти в продуктах харчування?
У яких перелічених харчових продуктах міститься аскорбінова кислота?
Дослід 5.Аналіз етикеток харчових продуктів.
У харчовій промисловості під час виробництва печива використовують суміш сухої харчової соди ( NaHCO3) та розчину оцтової кислоти.
Визначте загальну суму коефіцієнтів рівняння хімічної реакції між цими сполуками.
Проаналізуйте етикетку йогурту "Яготинський" , вкажіть наявність якої кислоти змінює колір універсального індикатора
Висновок.
Укажіть діючу кислоту у складі аспірину
Укажіть тривіальну назву кислоти, яка містить дві карбоксильні групи
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома