М'ясо, птиця, субпродукти: обробка, технологія приготування напівфабрикатів

http://svkostyuchik.blogspot.com/

Додано: 17 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 251 раз
17 запитань
Запитання 1

Вкажіть вид білка, який забарвлює м'ясо в червоний колір

варіанти відповідей

міоглобін

альбумін

актин

Запитання 2

 Вкажіть середній вміст в туші м'язової тканини

варіанти відповідей

10-16%

9-32%

 50-60%

Запитання 3

Вкажіть вік яловичини молодняка

варіанти відповідей

від 14 днів до 3 місяців

від 8 місяців до 3 років

більше 3 років

Запитання 4

Яку свинину відносять до І категорії?

варіанти відповідей

м'ясну

беконну

жирну

Запитання 5

Вкажіть вид клейма, яке ставиться на свинину ІV категорії

варіанти відповідей

трикутне

кругле

квадратне

Запитання 6

До якої з перерахованих категорій відносять м'ясо поросят?

варіанти відповідей

 до І категорії

до ІІ категорії

до V категорії

Запитання 7

Вкажіть середній час дозрівання м'яса після забою

варіанти відповідей

18-24 год

12-18 год

8-10 год

Запитання 8

Вкажіть температуру остиглого м'яса

варіанти відповідей

1-2°С

 12°С

 25°С

Запитання 9

Яку температуру має заморожене м'ясо?

варіанти відповідей

 -1;-2°С

 -8°С

0;-2°С

Запитання 10

Вкажіть спосіб розмороження м'яса

варіанти відповідей

 на повітрі 

у воді

на повітрі і у воді

Запитання 11

 Вкажіть частини яловичої туші, які використовують для смаження

варіанти відповідей

шийна, пахвинна, грудинна

лопаткова частина, бокова та зовнішня частини задньої ноги

 вирізка, товстий і тонкий край

Запитання 12

З якою метою шпигують м'ясо?

варіанти відповідей

для надання соковитості

 для розм'якшення сполучної тканини

 для порушення сполучної тканини

Запитання 13

 Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

свіжий

 черствий

м'який

Запитання 14

Вкажіть норму хліба на 1 кг м'якоті м'яса для приготування котлетної маси

варіанти відповідей

300 г

400 г

 250 г

Запитання 15

Вкажіть розміри котлет

варіанти відповідей

 довжина 10-12 см; ширина 5 см; товщина 2 см

 довжина 10 см; ширина 6 см; товщина 2,5 см

 довжина 12 см; ширина 6 см; товщина 1 см

Запитання 16

Яка форма напівфабриката шніцеля?

варіанти відповідей

округла

овально-приплюснута

 овально-приплюснута з одним загостреним кінцем

Запитання 17

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

котлети

 тюфтельки

шніцель

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест