Організація роботи рибного та м'ясного цехів

Додано: 23 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 977 разів
12 запитань
Запитання 1

Відходи після потрошіння риби сортують на:

варіанти відповідей

 харчові і не харчові;

харчові і технічні

харчові і універсальні

технічні і універсальні

Запитання 2

В технологічній схемі обробки м’яса відсутній етап

варіанти відповідей

потрошіння

обвалювання

жилкування

промивання

Запитання 3

Для зниження втрат соку і зменшення мікрофлори розроблена риба піддається:

варіанти відповідей

розморожуванню

фіксації

потрошінню

обсушуванню

Запитання 4

Процес зачищання м’яса від плівок і відділення сухожилля називається

варіанти відповідей

обвалюванням

потрошінням

фіксацією

жилкуванням

Запитання 5

Які рибні харчові відходи використовують для приготування бульйонів?

варіанти відповідей

голови, кістки, визига, плавці

голови, плавці, молочко, ікра

голови, кістки, плавці, молочко

молочко, ікра

Запитання 6

Для обсмалювання тушки птиці натирають

варіанти відповідей

крохмалем

кукурудзяним борошном

висівками

спиртом

Запитання 7

Що таке «фіксація» риби?

варіанти відповідей

пластування риби на пласти

розморожування риби;

занурення риби на 4-5 хв у 15%-ий розчин солі при температурі 4-6°С;

 занурення риби н 2-3 год у ванни з розчином солі (7-10 г солі на 1 л води) при температурі 18°С

Запитання 8

 Асортимент напівфабрикатів із птиці не включає:

варіанти відповідей

порційні і дрібно шматкові напівфабрикати

січені напівфабрикати

філе куряче з кісточкою

стегенце куряче (качаче)

Запитання 9

Яка з операцій відсутня при обробці живої риби?

варіанти відповідей

потрошіння;

промивання;

 приготування напівфабрикатів;

розморожування.

Запитання 10

Робоче місце для приготування рибних напівфабрикатів укомплектовують розробними дошками з маркуванням

варіанти відповідей

«ОС»

«ОВ»

«РС»

«МС»

Запитання 11

Розморожування птиці відбувається протягом:

варіанти відповідей

30 с.;

10-12 год;

4-6 год;

12-18 год.

Запитання 12

Видалення клейма з туш мяса проводять після

варіанти відповідей

обвалювання;

обсушування;

промивання;

жилкування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест