М1 (1)

Додано: 21 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 122 рази
17 запитань
Запитання 1

1.    Оберіть правильну відповідь: які овочі належать до бульбоплодів?

варіанти відповідей

картопля, помідори, перець солодкий

батат, пастернак, артишок

топінамбур, картопля, батат

Запитання 2

На які сорти поділяють картоплю за призначенням?

варіанти відповідей

столові, ранні

універсальні, технічні, кормові, столові

технічні, відбірні

Запитання 3

Яку рослину називають земляною грушею?

варіанти відповідей

батат

броколі

топінамбур

Запитання 4

Обчищена картопля на повітрі

варіанти відповідей

темніє

зеленіє

світліє

Запитання 5

Як впливає тривалість зберігання картоплі на його механічну обробку? 

варіанти відповідей

збільшується тривалість обробки

збільшується кількість відходів 

погіршується якість напівфабрикату

Запитання 6

Які овочі відносяться до коренеплодів?

варіанти відповідей

цибуля ріпчаста, цибуля зелена

буряк, редиска, редька, селера

селера, петрушка, помідор, перець

Запитання 7

Який із коренеплодів містить у собі комплекс вітамінів?

варіанти відповідей

редиска

морква

бруква

Запитання 8

Який колір має редька?

варіанти відповідей

білий, сірий, фіолетовий і чорний

білий, червоний

рожевий, жовтий

Запитання 9

Від чого залежить кулінарна цінність моркви?

варіанти відповідей

від кольору моркви

від розміру моркви

від розміру серцевини

Запитання 10

Плоди цих фруктів складаються зі шкірочки, м'якоті і кісточки, в якій міститься насіння?

варіанти відповідей

кісточкові

насіннячкові

тропічні

Запитання 11

До томатних овочів належать?

варіанти відповідей

томати, цукрова кукурудза, боби

томати, баклажани, перець

картопля, помідори, перець солодкий

Запитання 12

Горіх волоський, мигдаль, фісташки відносять до …..

варіанти відповідей

горіхів

справжніх горіхів

несправжніх горіхів

Запитання 13

 Процес перетворення сировини на готову продукцію називається…

варіанти відповідей

технологією приготування

технологічним процесом

 напівфабрикатом

Запитання 14

 Продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки, але ще не доведені до кулінарної готовності, це….?

варіанти відповідей

сировина;

продукти харчування;

напівфабрикат

Запитання 15

 Це додаткові продукти (варені, смажені, тушковані або сирі) до основної страви.

варіанти відповідей

соус

гарнір

сировина

Запитання 16

Шніт, порей, шалот, слизун -це?

варіанти відповідей

пряносмакові

десертні

цибулеві

Запитання 17

На які груп поділяють овочі?

варіанти відповідей

коренеплоди та бульбоплоди;

плодові та насіннячкові

вегетативні та плодові

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест