Яке поняття визначається як процес обґрунтування, затвердження та перегляду цін і тарифів, визначення їхнього рівня, співвідношення та структури?
Який елемент маркетинг-міксу забезпечує дохід (усі інші передбачають витрати)?
Яку функцію виконує ціна за умов ринкової економіки?
До якої групи належать ціни на продукцію ресторанного господарства?
Якими чинниками ціноутворення керує споживач?
Яке визначення поняття "маркетингова цінова політика "?
Яка ціна складається на ринку під впливом кон’юнктури незалежно від будь-якого впливу органів державної
влади?
На якому етапі ринкового ціноутворення здійснюють аналіз собівартості виготовленої продукції?
Де відображається визначення продажної ціни страв у ЗРГ?
Який вид знижки надають постійним покупцям залежно від досягнутого обороту продажу протягом року?
Якому типу конкурентних ринків відповідають більшість галузей сфери обслуговування, зокрема мережа ресторанів, сфера банківських послуг?
Які види витрат включають до собівартості продукції?
Яка складова собівартості продукції в закладах ресторанного господарства включає такий ціноутворюючий елемент, як вартість сировини та напівфабрикатів за роздрібними цінами (за винятком торговельної надбавки)?
До якого виду витрат ресторану "К " включають заробітну плату працівників, які зайняті безпосередньо процесом обслуговування, зношення столової білизни та інвентарю, витрати на столовий посуд і прибори?
На рівень витрат виробництва та обігу впливають різні чинники. Які з них залежать від діяльності підприємства ресторанного господарства?
Бенкет, проведений у ресторані "К", має багато витрат: меню для кожного учасника може включати салат, булочки, масло, головні страви, напої та десерт. На додаток до продуктів харчування готель забезпечує кожного гостя лляними серветками. Як називаються такі витрати?
За якої моделі ціноутворення більш високі ціни призначають тоді і там, де спостерігається підвищений попит, а низькі ціни - тоді і там, де попит слабкий, навіть якщо вартість одиниці товару в обох випадках однакова?
Із якою стратегією виходять готелі та ресторани, які позиціонуються на ринку як люксові та елегантні?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома