МЕХАНІЧНА КУЛІНАРНА ОБРОБКА РИБИ

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 139 разів
12 запитань
Запитання 1

Для панірування риби, смаженої у фритюрі, використовують :

варіанти відповідей

борошно 

сухарі

подвійну паніровку 

білу паніровку

Запитання 2

Яку рибу використовують для варіння? 

варіанти відповідей

хек сріблястий

оселедець

усі варіанти вірні 

судак

Запитання 3

Яке співвідношення сировини і рідини для приготування вареної риби? 

варіанти відповідей

1л на 1 кг

2л на 1 кг

3л на 1 кг

4л на 1 кг

Запитання 4

Яка мета бланшування осетрових риб? 

варіанти відповідей

щоб добре видалити скелет риби

щоб добре видалити плавники

щоб зняти "жучки"

щоб довести до готовності

Запитання 5

При якій температурі варять рибу? 

варіанти відповідей

60-65 ºС

85-90 ºС

70-75 ºС

95-100 ºС

Запитання 6

Яке співвідношення рідини і риби при припусканні? 

варіанти відповідей

0,6л на 1 кг

0,5л на 1 кг

0,3л на 1 кг

0,1л на 1 кг

Запитання 7

Яку рибу використовують для фарширування? 

варіанти відповідей

вугра, міногу, рибу-шаблю

судака, щуку, коропа

оселедця, товстолоба 

карася, окуня

Запитання 8

Скільки є способів тушкування риби? 

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 9

Як визначають готовність тушкованої риби? 

варіанти відповідей

за видом

за відставанням м’яса від кісток

за м’якістю кісток

за смаком

Запитання 10

До складу котлетної маси входить:

варіанти відповідей

м’ясо, яйця, спеції

м’якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль, перець

м’ясо, пшеничний хліб, вода 

м’ясо, пшеничний хліб, вода, цибуля

Запитання 11

До складу кнельної рибної маси входить: 

 

варіанти відповідей

м’ясо риби із шкірочкою

тушка риби і спеції

м’якоть риби, білки, молоко або вершки, розмочений у молоці хліб 

м’якоть риби, сало-шпик, часник, сіль, перець

Запитання 12

Якої форми готують січеники з риби?

варіанти відповідей

круглої

овально-приплюснутої

цеглини

овально-приплюснутої з одним загостреним кінцем

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест