За визначенням експертів ВООЗ, харчування – це найважливіший фактор зовнішнього середовища, який обумовлює стан:
Гігієна харчування – це розділ гігієнічної науки, який:
Нутриціологія – це наука про
До основних фізіологічних функцій їжі в організмі людини відносяться:
До основних фізіологічних функцій їжі в організмі людини відносяться:
Пластична функція їжі полягає в тому, що:
Біорегуляторна функція їжі полягає в тому, що:
Пристосувально-регуляторна функція їжі полягає в тому, що:
Реабілітаційна функція їжі полягає в тому, що
Раціональне харчування – це харчування:
Дієтичне харчування – це харчування:
Лікувально-профілактичне харчування – це харчування:
Превентивне харчування – це харчування:
Добові енерговитрати складаються з енергії основного обміну і енергії:
Потреба в енергії визначається за величиною:
Основний обмін залежить від:
Калорична цінність 1 грама білків, ккал:
Калорична цінність 1 грама жирів, ккал:
Калорична цінність 1 грама вуглеводів, ккал:
Величина основного обміну людини визначається:
Середня величина основного обміну у чоловіків, ккал:
Середня величина основного обміну у жінок, ккал:
Специфічно - динамічну дію їжі визначають:
Енергія, зумовлена нервово-м'язової діяльністю – це енергія:
Потреба в енергії для осіб, які проживають в районах Крайньої Півночі вища, ніж в зоні помірного клімату на (%):
Потреба в енергії для осіб, які проживають в південних районах менша, ніж в помірному кліматі на (%):
Метод визначення добових енерговитрат:
Метод визначення добових енерговитрат:
Метод визначення добових енерговитрат:
Метод визначення добових енерговитрат:
Суть методу прямої енергометрії – це облік енергії, яка виділяється організмом:
Недолік методу прямої енергометрії:
Недолік методу непрямої енергометрії:
Недолік методу прямої енергометрії:
Метод аліментарної енергометрії – це точний облік енергетичної цінності їжі і контроль за масою тіла протягом:
Сутність хронометражно-табличного методу розрахунку добових енерговитрат:
Розрахунок добової потреби в білках, жирах, вуглеводах проводять:
Суть методу непрямої енергометрії – розрахунок енергії при будь-якій діяльності:
Енерговитрати під час сну є складовою частиною:
Величина основного обміну визначається розрахунковим методом за:
Специфічно-динамічна дія їжі (СДДЇ) є складовою частиною:
Складова частина добових енерговитрат, що зумовлена нервово-м'язовою діяльністю – це:
Складова частина добових енерговитрат, що зумовлена нервово-м'язовою діяльністю визначається за даними:
Перевага хронометражно-табличного методу при визначенні енерговитрат людини:
Хронометражно-табличний метод дозволяє для індивідуума скорегувати (порівняно з «Нормами харчування ... 2017 року»):
Хронометражно-табличний метод дозволяє для індивідуума скорегувати (порівняно з «Нормами харчування ... 2017 року»):
Хронометражно-табличний метод дозволяє для індивідуума скорегувати (порівняно з «Нормами харчування ... 2017 року»):
Хронометражно-табличний метод дозволяє для індивідуума скорегувати (порівняно з «Нормами харчування ... 2017 року»):
Число А, як складова основного обміну, залежить від:
Число Б, як складова основного обміну, залежить від
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома