Виберіть правильну назву (за систематичною номенклатурою) сполуки, зображеної на малюнку
Виберіть правильне твердження, що стосується амінокислот
Вкажіть амфотерну нітрогеновмісну органічну сполуку:
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки:
Укажіть характерну ознаку реакції лужного розчину білка з купрум (ІІ) сульфатом
Порушення високорівневої структури білка внаслідок надзвичайних умов навколишнього середовища має назву
Позначте формулу сполуки, що належить до класу амінокислот
Позначте пептидну групу
Позначте речовину, яка належить до білків
Аміни - це органічні нітрогенвмісні сполуки, які є похідними
Серед перелічених варіантів виберіть назву представника ароматичних амінів
. Виберіть формулу сполуки із якою метанамін буде реагувати
Серед перелічених варіантів виберіть формулу аміноетанової кислоти
Амінокислоти є структурною одиницею
Яким зв'язком з'єднуються структурні ланки в білковій молекулі?
Що відбувається з білком при дії концентрованих кислот?
Розташуйте у порядку спрощення (від найскладнішого до найпростішого) рівні структурної організації білків.
А) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною);
Б) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
В) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
Г) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок.
Вкажіть функціональні групи, які характерні для амінокислот
Виберіть речовини, які утворюються при горінні амінокислот
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
До нітрогеновмісних сполук належать:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома