Нітрогеновмісні органічні сполуки

Додано: 22 квітня
Предмет: Хімія, 10 клас
14 запитань
Запитання 1

Загальна формула амінокислот:

варіанти відповідей

NH2 - CH(R) - COOH

 CH3COOH

NH2 - CH2 - CH3

CH3COH

Запитання 2

Формула аміноетанової кислоти:

варіанти відповідей

NH2 - C2H5

СH3 - COOH

C3H8O3

NH2 - CH2- COOH

Запитання 3

Вкажіть ознаки, що характеризують амінокислоти:

варіанти відповідей

належать до класу нітрогеновмісних сполук

мають аміногрупу

належать до класу альдегідів

проявляють амфотерні властивості

мають карбоксильну групу

газоподібні речовини

Запитання 4

Якщо у складі амінокислот є однакова кількість карбоксильних та аміногруп, то індикатори у їх присутності проявляють:

варіанти відповідей

нейтральну реакцію

кислу реакцію

лужну реакцію

Запитання 5

Якщо у складі амінокислот кількість карбоксильних груп більша, ніж аміногруп, то індикатори у їх присутності проявляють:

варіанти відповідей

лужну реакцію

кислу реакцію

нейтральну реакцію

Запитання 6

Дайте назву речовині:

CH3 - CH2 - CH2- CH(CH3) - CH(NH2) - CH2 - COOH

варіанти відповідей

 3 - аміно - 4 - метилгептанова кислота

4 - аміно - 3 - метилгептанова кислота

3 - амінооктанова кислота

4 - метилгептанова кислота

Запитання 7

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

2

4

3

1

Запитання 8

Процес варіння або смаження курячого яйця називається:

варіанти відповідей

гідратація

денатурація

гідроліз

гідрування

Запитання 9

В результаті ксантопротеїнової проби на білок спостерігаємо:

варіанти відповідей

жовте забарвлення

червоне забарвлення

синє забарвлення

фіолетове забарвлення

Запитання 10

В результаті біуретової проби на білок спостерігаємо:

варіанти відповідей

зелене забарвлення

жовте забарвлення

фіолетове забарвлення

синій колір

Запитання 11

Органічні сполуки, до складу яких входить аміногрупа NH2

варіанти відповідей

вуглеводи

аміни

амінокислоти

білки

Запитання 12

Позначте речовину, яка належить до білків:

варіанти відповідей

крохмаль

вітамін С

гемоглобін

гліцерол

Запитання 13

Чинники, які можуть викликати денатурацію білків:

варіанти відповідей

дія кислот

дія розчину кухонної солі

дія випромінювання

дія високих температур

Запитання 14

До нітрогеновмісних сполук належать:

варіанти відповідей

жири

вуглеводи

естери

аміни

спирти

білки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест