1.Спирти - ..........
2.Функціональна (характеристична) група спиртів ......
3. С2Н5ОН - це молекулярна формула ........
4. Гліцерол (гліцерин) ..........
5. Загальна формула карбонових кислот .......
6. Виберіть фізичні властивості оцтової кислоти .....
7. Похідні вуглеводнів, молекули яких містять одну або декілька карбоксильних груп, називають
8.Вкажіть формулу оцтової кислоти ......
9. Реакція нейтралізації - це взаємодія карбонових кислот із .......
10. Закінчити рівняння реакцій СН3СООН + КОН=
11. Тверде мило - це...
12. Вказати формулу мила ........
13. Карбонові кислоти, у молекулах яких міститься від 12 до 22 атомів Карбону називаються .......
14. Класифікація жирів за походженням ......
15. Жир, змішаний з водою, при нагріванні взаємодіє з лугом. Цей процес називається .........
16. Назвіть прізвище вченого, який встановив хімічний склад жирів .....
17. Виберіть хімічну формулу стеаринової кислоти .....
18.Що називається милом ........
19. Рідке мило - це...
20. В чому полягає мийна дія мила ......
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома