основи лікувального харчування

Додано: 24 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 47 разів
10 запитань
Запитання 1

При якому щадінні виключають сильні подразники травного каналу?

варіанти відповідей

механічному

хімічному

термічному

Запитання 2

Яку дієту призначають при хронічному гастриті з нормальною або підвищеною секрецією?

варіанти відповідей

5

2

1

Запитання 3

При якій дієті механічне щадіння немає суттєвого значення?

варіанти відповідей

1

2

5

Запитання 4

Які дієти характеризуються різким обмеженням солі?

варіанти відповідей

5

9

7

Запитання 5

Яка дієта призначається при ожирінні?

варіанти відповідей

5

10

8

Запитання 6

При якій дієті використовують цукрозамінники?

варіанти відповідей

7

8

9

Запитання 7

Метою якої дієти є активізувати процес загоювання, підвищити захисні сили організму і його опір до хронічних і інфекційних захворювань, покращити живлення організму?

варіанти відповідей

5

2

11

Запитання 8

У якій дієті допускаються всі способи теплової обробки?

варіанти відповідей

5

10

15

Запитання 9

До якого виду страв спеціального призначення відносять страву Бутерброд з печінкою і кістковим мозком?

варіанти відповідей

з гематогену

маскуючі

з дріжджів

Запитання 10

При якому захворюванні призначають маскуючі страви?

варіанти відповідей

печінки

недокрів'ї

ожирінні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест