Особливості організації і типи ЗРГ

Додано: 15 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 593 рази
10 запитань
Запитання 1

Вкажіть класифікацію ЗРГ за асортиментом кулінарної продукції і видам послуг?

варіанти відповідей

Універсальні, спеціалізовані, вузькоспеціалізовані

Постійнодіючі - стаціонарні

Сезонні, пересувні ( автобуфети, їдальні-вагони,автокафе)

Запитання 2

Які види послуг надають споживачам заклади ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Послуги харчування

Послуги харчування і дозвілля

Послуги дозвілля

Послуги харчування і торгівлі

Запитання 3

В залежності від призначення в системі обслуговування, яких видів ЗРГ не існує:

варіанти відповідей

Загальнодоступні ЗРГ

Закриті ЗРГ

Напівзакриті ЗРГ

Запитання 4

Які заклади ресторанного господарства поділяються на класи?

варіанти відповідей

Ресторани та кафе

Ресторани і бари

Їдальні і бари

Запитання 5

Які види мереж ЗРГ Вам відомі?

варіанти відповідей

Постійно діюча - стаціонарна

Сезонна - працює лише у певні пори року

Пересувна (автокафе, вагони-ресторани)

Загальнодоступна

Запитання 6

За формою організації виробництва в залежності від виду основної продукції, заклади РГ класифікують на:

варіанти відповідей

Доготівельні – підприємства, що працюють на н/ф високого ступеня готовності, та на готових стравах і виробах.

Підприємства з закінченим циклом – працюють на сировині

Заготівельні – підприємства

Постійно діючі – стаціонарні

Запитання 7

 Назвіть основні типи закладів ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Ресторани, вагон-рестран, їдальні, кафе, бари

Ресторани, бари, кафе, їдальні

Ресторани, ресторан на пароплавах, диско-бари, кафе-бари

Запитання 8

Заклад ресторанного господарства це -

варіанти відповідей

Вид економічної діяльності, щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього

Заклад ресторанного господарства для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього

Підприємство ресторанного господарства для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього

Запитання 9

Характерною особливістю барів, як ЗРГ є наявність у залі:

варіанти відповідей

Танцювального майданчика

Барної стійки

Естрадних виступів

Запитання 10

Магазини кулінарії - це підприємства, що реалізують населенню н/ф, кулінарну продукцію і кондитерські вироби та розташовуються зазвичай у :

варіанти відповідей

Торговельних мережах -супермаркетах, магазинах

При їдальнях

В складі комплексних підприємств

При промислових підприємствах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест