Особливості традицій та культури харчування народів СНД

Додано: 22 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 76 разів
18 запитань
Запитання 1

Які перші страви є найбільш споживаними у російській кухні?

варіанти відповідей

Борщ білоруський, суп грибний з вушками.

Уха, окрошка, щі.

Борщ, розсольник.

Грижанка, гарбузок, суп жур.

Запитання 2

Укажіть традиційні другі страви білоруської кухні.

варіанти відповідей

Картопля смажена з огірками, картопля запечена з грибами в сметанному соусі.

Гуска з капустою чи яблуками, печінка по-строгановськи. 

Голубці, печеня по-домашньому.

Кльоцки з м’ясом, смаженка.

Запитання 3

 Укажіть традиційні другі страви української кухні.

варіанти відповідей

Картопля смажена з огірками, картопля запечена з грибами в сметанному соусі.

Гуска з капустою чи яблуками, печінка по-строгановськи.

Голубці, печеня по-домашньому.

Кльоцки з м’ясом, смаженка. 

Запитання 4

Які продукти є найбільш споживаними в білоруській кухні? 

варіанти відповідей

Картопля, сало, м’ясо.

Картопля, ріпа, риба.

Картопля, квасоля, помідори.

Картопля, кукурудза, редиска

Запитання 5

Назвіть традиційний безалкогольний напій російської кухні.

варіанти відповідей

Узвар.

Морс. 

Сік березовий

Сік кленовий.

Запитання 6

У якій країні використовують горохове борошно?

варіанти відповідей

В Україні.

У Молдові.

 У Білорусі.

У Росії.

Запитання 7

Гур’євська каша – традиційна солодка страва … .

варіанти відповідей

української кухні;

російської кухні;

білоруської кухні;

вірменської кухні.

Запитання 8

Житній хліб споживають жителі … .

варіанти відповідей

Білорусі;

Грузії;

Росії; 

України

Запитання 9

Моканка – традиційна друга гаряча страва … .

варіанти відповідей

української кухні;

російської кухні;

 білоруської кухні;

 вірменської кухні.

Запитання 10

Укажіть традиційні страви азербайджанської кухні.

варіанти відповідей

Ікра, рибний студень, вінегрет.

Самса, куирдак, кабарга

Буряк фарширований, галушки рибні.

Плов, долма, люля-кебаб, кюрза. 

Запитання 11

Бешбармак – традиційна друга гаряча страва … . 

варіанти відповідей

киргизької кухні;

азербайджанської кухні;

казахської кухні; 

грузинської кухні.

Запитання 12

Обмежене споживання солі характерне для національної кухні … .

варіанти відповідей

Азербайджану;

Таджикистану; 

Киргизстану;

Казахстану

Запитання 13

У національній кухні якого народу поширені страви з м’яса та молочних продуктів?

варіанти відповідей

Грузинського.

Киргизького.

Латвійського.

Литовського.

Запитання 14

У кухні якого народу поширені супи, заправлені прісним або кислим молоком?

варіанти відповідей

Молдавського.

Грузинського.

Узбецького.

Естонського.

Запитання 15

У кухні якого народу великий вибір рибних страв, особливо з оселедця, салаки, тріски?

варіанти відповідей

Узбецького

Грузинського. 

Латвійського.

Таджицького.

Запитання 16

Яка країна славиться високою смаковою якістю молочних продуктів?

варіанти відповідей

Грузія.

Латвія

Білорусія

Узбекистан.

Запитання 17

Укажіть страви (вироби, напої) грузинської кухні.

варіанти відповідей

Купати, лаваш, суджук, баклава.

Купати, хінкалі, хачапурі, чача. 

Біфштекс, ростбіф, квас. 

Мамалига, ведерай, вівсяний кисіль.

Запитання 18

Для якої кухні характерні різного роду пиріжки (самса)? 

варіанти відповідей

Узбецької

Російської. 

Білоруської.

Молдавської.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест