Підсумкова контрольна робота Багатоманітність та взаємозв"язок органічних речовин

Тест виконано: 233 рази
12 запитань
Запитання 1

Вкажіть загальну формулу естерів

варіанти відповідей

R - CO - R

R - O - R

R - COO - R

R - COOH

Запитання 2

Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів

варіанти відповідей

всі жири є твердими речовинами

взаємодія з кальцієм

приємний квітковий запах

жири — це естери гліцеролу і вищих одноосновних карбонових кислот

Запитання 3

Солі вищих карбонових кислот з Натрієм або Калієм називають

варіанти відповідей

мило

олія

жир

шампунь

Запитання 4

Скільки амінокислот входить до складу білків?

варіанти відповідей

10

20

30

Запитання 5

Молекули білків складаються із залишків...

варіанти відповідей

вищих карбонових кислот

амінокислот

вуглеводнів

Запитання 6

 Фізичні властивості крохмалю

варіанти відповідей

солодкий на смак

не розчиняється у холодній воді

не має запаху і смаку

розчиняється у холодній воді

Запитання 7

Укажіть назву вуглеводу, що є твердою волокнистою речовиною :

варіанти відповідей

целюлоза

крохмаль

глюкоза

сахароза

Запитання 8

Укажіть твердження, що стосуються сахарози

варіанти відповідей

 C6H12O6  

C2H4O2 

 C12H22O11

C2H6

моносахарид

дисахарид

полісахарид

Запитання 9

Є амінокислоти, здатні синтезуватися в організмі людини і вони мають назву:

варіанти відповідей

незамінні

замінні

ациклічні

ароматичні

Запитання 10

Як називається зв`язок, що виникає при взаємодії молекул амінокислот між собою:

варіанти відповідей

водневий

пептидний

ковалентний

молекулярний

Запитання 11


Третинна структура білка - це:

варіанти відповідей

спіраль

розміщення у просторі декількох глобул

глобула

ланцюг з амінокислот

Запитання 12

Вкажіть формули вищих насичених карбонових кислот

варіанти відповідей

С15Н31СООН 

С17Н35СООН

С4Н9СООН

С17 Н33СООН 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест