Підсумковий контроль знань з Основ галузевої економіки і підприємництва для учнів з професійної підготовки Кухар ІV розряду

Додано: 22 травня 2022
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 88 разів
12 запитань
Запитання 1

Цілеспрямована діяльність людей, результатом якої є створення благ – це:


варіанти відповідей

товар

виробництво

ефективність

корисність

Запитання 2

Ресурси виробництва підприємств ресторанного господарства в Україні – це:

варіанти відповідей

земля і продукція сільгоспвиробництва

працездатне населення країни

сукупність усього природного, соціального і духовного, що може бути використане в процесі виробництва товарів і послуг

кошти, що виділяються на виробництво продукції

Запитання 3

Прибуток, що залишається у підприємстві ресторанного господарства після сплати податків, відрахувань і обов'язкових платежів, називається:


варіанти відповідей

операційним прибутком

чистим прибутком

валовим прибутком

доходом

Запитання 4

Основними показниками, що характеризують обсяг випущеної та реалізованої продукції, є:


варіанти відповідей

валова, товарна, реалізована продукція

товарна продукція

реалізована продукція

валова продукція


Запитання 5

Менеджмент – особливий вид управлінської діяльності, який передбачає:


варіанти відповідей

мистецтво згуртування колективу для досягнення визначених цілей

максимізацію прибутків підприємства

уміння організувати ефективну реалізацію товарів і послу

усі відповіді вірні

Запитання 6

Функція менеджменту в підприємницькій діяльності, що викликає бажання працювати так, щоб сприяти досягненню цілей:


варіанти відповідей

планування

організація

мотивація

контроль

Запитання 7

Виробнича функція підприємств в Україні виконує завдання:


варіанти відповідей

організація виробництва нових товарів

організація матеріально-технічного постачання

управління якістю й конкурентоспроможністю готової продукції

усі відповіді вірні

Запитання 8

Найдорожчий інструмент маркетингу для підприємства ресторанного господарства, загальним завданням якого є створення репутації підприємства ресторанного господарства:

 


варіанти відповідей

реклама

оголошення

відеоролик

інформація

Запитання 9

У підприємствах ресторанного господарства використовується для обслуговування офіційних банкетів, які даються з приводу національних свят, різноманітних конференцій, виставок:  


варіанти відповідей

ресторан–кейтеринг

авторський ресторан

«тиражований» ресторан

ресторан free flow («вільний рух»)

Запитання 10

Він охоплює результати економічної діяльності всіх господарських одиниць: домогосподарств, підприємств, організацій і закладів (приватних і державних), іноземців як сфери матеріального, так і нематерільного виробництва – це:   


варіанти відповідей

валовий внутрішній продукт (ВВП)  

щомісячний та щорічний дохід держави

валовий національний продукт (ВНП)

усі відповіді вірні

Запитання 11

Висока питома вага в структурі економіки України припадає на сферу послуг, у якій зайнято понад 50 % сукупної робочої сили належать:


варіанти відповідей

транспорт, зв’язок, торгівля, обслуговування та фінансова система

освіта, наука, культура, охорона здоров’я, спорт, туризм

всі відповіді вірні

жодна з відповідей невірна

Запитання 12

Вищий ступінь розвитку суспільного територіального поділу праці між країнами, що передбачає стійку концентрацію виробництва певної продукції в окремих країнах – це:

варіанти відповідей

національні фактори

ауково-технічний прогрес

міжнародний поділ праці

підвищення ефективності своєї національної економіки високорозвиненими країнами світу.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест