Практична 9 клас "Визначення органічних речовин в продуктах харчування"

Тест виконано: 1357 разів
12 запитань
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль в продуктах харчування?

варіанти відповідей

Йод

Глюкоза

Хлор

Бром

Запитання 2

Рис містить у своєму складі

варіанти відповідей

Нітрату кислоту

Купрум гідроксид

Фруктозу

Крохмаль

Запитання 3

Не містять крохмаль такі речовини

варіанти відповідей

Сметана

Борошно

Рис

Масло

Запитання 4

Глюкозу у продуктах харчування можна визначити, використавши речовини

варіанти відповідей

Нітратна кислота

Купрум (ІІ) сульфат

Натрій гідроксид

Натрій сульфат

Запитання 5

При додаванні до розчину глюкози осаду купрум(ІІ) гідроксиду спостерігається утворення

варіанти відповідей

зеленого осаду

синього осаду

розчину синього кольору

розчину червоного кольору

Запитання 6

Глюкоза міститься у

варіанти відповідей

Виноградний сік

Молоко

Сир

Мінеральна вода

Запитання 7

Кислотність середовища визначають за допомогою

варіанти відповідей

Сульфатної кислоти

Універсального індикатору

Глюкози

Крохмалю

Запитання 8

Яблучний сік має.... середовище

варіанти відповідей

кисле

лужне

нейтральне

Запитання 9

Купрум (ІІ) гідроксид - це реактив для визначення

варіанти відповідей

Глюкози

Крохмалю

Целюлози

Запитання 10

У томатному кетчупі дією розчину йодної настоянки можна визначити наявність

варіанти відповідей

глюкози

целюлози

томатів

крохмалю

Запитання 11

Зміна кольору йодної настоянки у концентраті киселю свідчить про наявність якого вуглеводу?

варіанти відповідей

глюкози

крохмалю

сахарози

целюлози

Запитання 12

До розчину меду додали купрум(ІІ) гідроксид. Які зміни можна спостерігати ?

варіанти відповідей

утворення блакитного осаду

утворення білого осаду

розчинення осаду, утворення синього розчину

виділення газу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест