Практична робота 9 клас "Визначення органічних речовин в продуктах харчування"

Тест виконано: 707 разів
11 запитань
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль в продуктах харчування?

варіанти відповідей

Йод

Глюкоза

Хлор

Бром

Запитання 2

Не містять крохмаль такі речовини

варіанти відповідей

Сметана

Борошно

Рис

Масло

Запитання 3

При додаванні глюкози до купрум(ІІ) гідроксиду після нагрівання спостерігається

варіанти відповідей

Зелений осад

Синій осад

Синій розчин

Морковний колір

Запитання 4

Глюкоза міститься у

варіанти відповідей

Виноградний сік

Молоко

Сир

Мінеральна вода

Запитання 5

Кислотність середовища визначають за допомогою

варіанти відповідей

Сульфатної кислоти

Універсального індикатору

Глюкози

Крохмалю

Запитання 6

Купрум (ІІ) гідроксид це реактив для визначення

варіанти відповідей

Глюкози

Крохмалю

Кислотності

Натрій гідроксиду

Запитання 7

До розчину меду додали купрум (ІІ) гідроксид. Які зміни можна спостерігати?

варіанти відповідей

утворення блакитного осаду

утворення білого осаду

розчинення осаду, утворення синього розчину

виділення газу

Запитання 8

Який процес відбувається при дії на білок етилового спирту

варіанти відповідей

денатурація

гідрування

окиснення

гідратація

Запитання 9

У яких продуктах міститься крохмаль:

1. Борошно.

2. Ковбаса.

3. Яблуко.

4. Картопля.

5. Рис.

6.Лимон.

7. Майонез.

8. Кетчуп

варіанти відповідей

1, 2, 5, 8

1, 4, 5, 8

1, 3, 4, 6

 1, 4, 7, 8

Запитання 10

Визначте середовище у зразках соку лимону та яблучного соку

варіанти відповідей

лужне

нейтральне

кисле

Запитання 11

Які продукти містять органічні кислоти


варіанти відповідей

яблучний сік

лимонний сік

молоко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест